Ting fædre gør som burde være forbudt

Picture of Tatjana

Tatjana

Du kender det helt sikkert godt. Alle mødre har nogle fy fy ting, som de kære fædre bare ikke må. Gør de det så alligevel – boy bye. Ej, dramatisk nok, men han kunne ligeså godt pakke en kuffert og drøne afsted i en fart, hvis ikke han vil stå model til det brok en enkelt handling kan medføre, som far til en baby.

Jeg vil lige advare. Ironi kan i høj grad forekomme i nedenstående.

Sover længe i weekenden

Baby vågner kl. lort om morgenen, faktisk gerne før solen er stået op og du slæber dit trætte korpus ind for at stoppe den alarm du ikke havde sat dagen før. Men hov, hvad sker der så når du har stoppet sirenen, skiftet bleen, ordnet tøjet og madet den lille? Far står sgu da stadig ikke op! Far har nemlig en speciel superkraft. Du har måske hørt om den, og hvis ikke, kaldes den for tuning out. Du læste rigtigt – han hører ikke en skid og du står igen igen søndag morgen, træt som en i helvede og spørger dig selv, hvorfor du altid skal stå op alene – får det da ikke snart en ende?

Larmer helt vildt

Åh den søde tid om aftenen når baby er puttet. Glæden vil ingen ende tage over en succesfuld putning, men hov hvad var nu det? Du gættede rigtigt! Far går rundt ovenpå, som om baby ikke lige er puttet og der skal være absolut stilhed. Åbnede han også lige en chips pose!? Hvis baby vågner, har jeg allerede planlagt mordet på ham og det kommer selvfølgelig til at foregå i al stilhed, så jeg ikke vækker den lille igen.

Går bare uden at spørge om lov

Nej nej du. Altid skal vi mødre spørge om lov før vi bare skal så meget som på toilettet, for hvad nu hvis baby skulle begynde at græde af sult i de 2 minutter vi nu er væk. Men skal bilen vaskes, snablen tømmes, smøgen passes eller det hele bare bliver for meget og far er nødt til at gå væk for sig selv et par minutter, ja så spørger de sgu ikke om lov, ligesom vi så pænt gør. Hvad er nu det for noget?

Nyder tilværelsen mens mor putter baby

Det er én af de aftener igen. Baby græder hver gang du forlader ham/hende og det hele er bare rigtig træls, på godt jysk. Du er på randen til gråd, én psykisk nedsmeltning tættere, men kæmper for at holde det hele sammen fordi far må da snart træde til. Han kan da høre hvordan det hele går lige nu. Kan han ikke? Far? Nej du, for far hygger sig oppe i sofaen med benene oppe, posen med chips ved sin side og endeløs tid til at tjekke mobil, se tv eller blot nyde tilværelsen. Hvor vover han?!

Får varm mad hver aften

Aftensmad. Intet bedre end et varmt måltid tilberedt med masser af kærlighed og gode råvarer. Men hov, baby synes da bestemt at du skal sørge for ham/hende nu og skriger lige som du har sat dig på stolen og øset maden på tallerkenen. Men hvem spiser lystigt videre ufortrødent og nyder sit lækre måltid varmt og præcis som det var skabt til at være? Det er gode gamle far igen.

Går i bad uden at nyde det

Dagen har været lang og du tør knap nok se dig selv i spejlet af frygt for de mange klamme ting du har erhvervet i løbet af dagen. Gylp, madrester, grød, afføring – eller? Er det chokolade? Badet kalder endelig, men ingen ved hvor længe du har til det. Hvert minut tæller og tiden er knap. Bedst som du står med shampoo i håret og skum på benene, begynder baby at skrige – shit!

Far går derimod i bad hver dag efter arbejde, uvidende om den luksus han får lige der i hjemmet, hver eneste dag. Nyder han den gode til fulde? Nej sgu da. Det er jo en selvfølge at han skal bades ligesom det er en selvfølge at du ikke skal – for hvem skal ellers passe den lille når han/hun græder og skal have babs eller flaske?

Tror huset bliver rent af sig selv

Ej har du støvsuget skat? Ak ja! Den gode diskussion omkring rengøringen i hjemmet. Imens far er ude i friheden flere timer om dagen – okay, friheden er måske arbejdet – knokler du derhjemme med baby og huslige pligter. Gud forbyde at far skulle løfte en finger efter en hård dag og weekenderne er jo for pokker til afslapning – det ved du da godt. Men hvorfor er det så lige helt præcist at far tror der bor en husalf, som kommer om dagen og gør rent. Lige overrasket lyder det hver gang om mor har støvsuget, gjort rent, vasket tøj eller noget helt fjerde. Ja det er mig, din odder. Vi ejer jo ligesom ikke sådan en smart husalf, gør vi?

Nyder sin morgenmad og kaffe i ro og mag

Uh, der er ikke noget som en stille morgen med tid til at nyde morgenmaden i ro og mag og til slut skylle det hele ned med en lækker mokka til slut. Eller er der farmand? Det kan vi mødre jo ikke huske længere efter utallige morgener med skrigeri, maden af baby og rengøringen efter. Havregrynene – ja, du læste de kedelige havregryn – kastes i hovedet hurtigere end tænderne kan nå at følge med og nydelsen er langt under minimum. Hvis der da er tid til at opfylde det basale behov det er at spise.

Beklager sig over at holde baby 1 minut længere

Far har nu holdt baby i 5 minutter, så mor kan få lidt tid for sig selv til kalenderens ugentlige opdatering. Men hov, hvad sker der nu? Baby er sulten, men du beder om bare et minut mere til at færdiggøre denne ene opgave og hvad sker der så? Far bliver irriteret. Far bliver sur. Du kan da vel forstå at han har gjort hans job og nu er det din tur til igen at tilsidesætte dine behov for jeres lille mirakel. Far skal jo for øvrigt også lige på tønden et smut.

Har I nogle sjove indspark til hvad der er absolut fy fy for far at gøre i forældrelivet, så hører jeg gerne fra jer – smid en kommentar og så laver jeg en opfølgning med jeres svar 😎 Er sikker på det bliver interessant og ikke mindst super fedt!

Som altid et kæmpe kram herfra.  

 

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Tatjana

Følg mig meget gerne på

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Helle

    Puha, sikke meget jeg er gået glip af. Ikke den første gang jeg synes det var meget at at jeg blev enke…..

  2. Helle

    …… meget rart at jeg blev enke…..

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Tatjana

Tatjana

Mit navn er Tatjana Kristensen, jeg er 34 år og bor til dagligt sammen med træmanden Jakob i vores evige renoveringsprojekt på landet og er mor til 2 – en mellemstor og en mini tornado.

Tatjanabreitenstein er en personlig blog om livet som mor, kvinde i 30’erne og masser af hverdagsliv, med alt hvad det indebærer af skønne oplevelser, madeventyr, svære tanker og kreative indslag – selvfølgelig krydret med en god portion humor og masser af ærlighed.

Velkommen til, smid stængerne op og føl dig hjemme i mit univers.

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg