Vi har spurgt 10 kvinder: Hvad er dit forhold til din vagina?

Kvinderudenfilter.dk Redaktionen

Kvinderudenfilter.dk Redaktionen

Vi har spurgt 10 vidt forskellige kvinder: Hvad er dit forhold til din vagina? Yoni? Tissekone? Mis? Kone? Fisse? Vulva? Tissemis? Kær kønsdel, har mange navne, lader det til. Du sidder måske og tænker, hvorfor skulle jeg have et forhold til min nedre del? Læs med, som 10 kvinder beskriver deres forhold til deres nedre del, og hvad sexologen har at sige til det.

"Min Miss og jeg har et fint forhold. Der er som altid i relationer, lidt uoverensstemmelser, og det viser sig ofte fx når der er besøg af ‘de røde russere’ hvor jeg mener at ha en aftale om at de sættes fri stille og roligt, i en jævn stime, så jeg kan ‘dække op’ til dem i form af div hygiejnebind osv, Men Miss’, hun sender dem afsted i aggressive kæmpe grupper, og jeg er simpelthen aldrig forberedt til den slags angreb ! Og så er det jeg bløder igennem på de mest ubelejlige tidspunkter! Der er jeg sgu træt af hende! Omvendt! Så er hun bare heller ikke altid enig med mig om, HVEM der skal på besøg i den hellige hule, fx den her lækre fyr som jeg bare virkelig tændte på - Det gjorde hun så bare ikke, og takken blev et hellig udtørret rum beklædt med sandpapir! Dét var bare ikk rart for nogen! Bortset fra det, så har vi et fint forhold."

"Mit forhold har ændret sig til det gode med min yoni som jeg kalder det , år fra år, i takt med min bevidsthed omkring ens yoni, og hvor fantastisk den er! Elsker den læring jeg har fået om hvordan traumer kan manifestere sig i form af smerter, og at det kan arbejdes på, så man kan nyde sin yoni i fulde drag! Vi kvinder er sku da heldige."

"Mit forhold til min tissemis Inden jeg fik børn, har jeg aldrig som sådan haft hverken et dårligt eller godt forhold til min tissemis. Altså jeg kan ikke huske det i hvert fald. Men jeg kan huske at da jeg fødte mit første barn fik jeg en 2.gradsbristning. Jeg var bedøvet forneden inden så det gjorde ikke ondt at blive syet. Jeg var høj af adrenalin og bare glad i låget over at have født min syn. Men jeg kan godt huske, at jordemoderen tog sin tid om at sy mig. Jeg undrede mig og spurgte hvorfor det tog så lang tid? Hun svarede at hun lige skulle være sikker det ikke blev syet skævt, fordi jeg var bristet skævt på en spøjs måde. Øøh, jeg var ikke videre tryg ved den melding. Efter fødslen gik der virkelig lang tid før jeg turde kigge mig forneden. Til lægens efterfødsel tjek spurgte jeg hvordan det så ud? Han synes det så helt fint ud. Phew… kort tid efter tjekkede jeg selv med et lille spejl. Jeg kunne SLET ikke kende det. Jeg følte det var et stort virvar. Forvirret over lægens melding spurgte jeg manden. Han havde ikke lagt mærke til noget. Men JEG kunne ikke huske hvordan den så ud inden, og jeg følte jeg kiggede på en deform mis Så blev jeg med tiden alenemor til 2. Jeg bristede ikke med nr.2. Kun en 1.grads bristning med 1 sting. Men jeg kiggede aldrig på min mis igen. Jeg datede på et tidspunkt en rigtig sød fyr, som jeg delte den her sårbarhed om min mis med. Han var meget forbavset og sagde jeg havde den absolut fineste mis. Oralsex blev pludselig en langt større nydelse derefter, fordi jeg kunne slappe af i det. Efterfølgende oplevede jeg samme reaktion fra andre mænd, uden jeg nævnte noget om min mis. Den blev rost til skyerne. I dag kan jeg godt se på min mis i spejlet og være glad for det jeg ser."

Vil du være en del af vores kvindepanel?
Nu kan du blive ambassadør for Kvinderudenfilter.dk

"Mit forhold til "konen" anser jeg som værende det samme som med enhver veninde. Nogle dage er gode og andre mindre gode. Præcis som med mine venskaber. Nogle gange bliver vi sure på hinanden og andre gange finder vi hinanden på ny, lære nye ting om hinanden og bringer hinanden glæde. Hun er det stærkeste sted på min krop. Hun har født børn, givet mig nydelse, smerte, glæde og sorg - og sidst men ikke mindst, så er hun en badass bitch hver gang jeg torturerer hende med voks. Min "kone" er min bedste veninde, værste fjende og ikke mindst den jeg kender bedst af alle dele på min krop."

"Mit forhold til min “tisser” er helt fint, den fungerer som den skal og er endnu ikke ikke startet i AA og er tørlagt, det kunne man jo godt frygte, når man er blevet 47. Den kan også være lige præcis så fræk og charmerende, som den skal være og er stadig en legesyg en, MEN når den er rød, så holder den siesta og har man spist rejer, så bliver manden ikke lige inviteret der ned for at give et godnat-kys, for så tror han sgu han er kommet på havnen i Esbjerg."

"Uh mit forhold til min 'kone' har faktisk altid været lidt blandet. Den første tanke der kommer op, var den usikkerhed som jeg havde forbundet med den, i mine yngre år. Jeg følte at min så anderledes ud, fordi at Kvindens kønsdel ofte var (er?) poleret og med indvendige kønslæber i f.eks. pornofilm, og jeg har udvendige/synlige kønslæber. Det er først senere hen i livet, at jeg er blevet klogere på, at det ikke er tilfældet. At det er lige så ”normalt” med synlige/udvendige kønslæber, som det modsatte. Dog har det altid siddet lidt i mig. Måske at det går ind under ”jeg vil have det jeg ikke har”, jeg ved det ikke. Men jeg ved, at det betyder meget for mig, at få af vide fra en seksuel partner, selv den dag idag, at han finder den dejlig. Ligesom at jeg nyder komplimenter ellers. Jeg har dog accepteret den som den er, så godt som. Den har oplevet smerte, glæde og nydelse. Sammen er vi ofte havnet i et virvar af følelser og jeg respekterer den."

"Jeg har virkelig ikke noget vildt forhold til min tissekone/fisse/vagina/kusse/hullet eller hvad man nu skal kalde den... Hos mig har "hun" mange forskellige navne, alt efter hvad jeg bruger "hende" til. Den der har det største forhold til min "kone" er hende, der vokser den hver måned. Min vagina og jeg er nok ikke de bedste venner pt. for hun har fået sat en stor spiral op, så at hun ikke bløder uforstyrret i tide og i bestemt meget utide og nogle gange kun små dryp og andre gange en mega flodstrøm... Det er fordi at hun ikke helt ved om hun og jeg skal gå i overgangsalderen nu og her - eller om vi skal vente nogle år endnu. Så nu hjalp jeg hende lidt på vej, og gav hende en hormonspiral - så vi to kan gå i byen sammen med hvid kjole på og ikke være bange for pludselig at bløde igennem. Derudover så er hun skide sur, fordi at hun har været "tørlagt" de sidste tre år og på ingen måde fået lov til at byde velkommen til en stor og dejlig P.. (ja i ved jo godt hvad jeg mener ) Så det har vi to lavet en aftale om at det skal der snart laves om på - så hun og jeg kan få et bedre forhold igen."

Brænder du inde med noget, som du gerne vil spørger en sexolog om?
Du kan spørge Kvinderudenfilter.dks egen sexolog, Cille –  helt anonymt. 

"Jeg har gennem mit liv haft et meget blandet forhold til min fisse. Men generelt har den altid givet mig meget nydelse og flest gode oplevelser. Den periode hvor jeg var gift og fik mine 2 børn var nok den periode i mit liv, hvor jeg lå mest under for omverdenens syn på mig, og derfor levede i et forhold hvor jeg føler jeg havde meget pligtsex og jeg var ikke i specielt god kontakt med min lyst og derfor heller ikke med min fisse. Fødslerne gjorde at mit køn blev smadret godt og grundigt første gang og herefter ved 2. Fødsel fik jeg det opereret pænt igen. Efter min skilsmisse udlevede jeg en vild periode i mit sexliv og brugte også min fisse til at eksperimentere meget med, hvilket førte til, at jeg fik en kedelig kønssygdom med på rejsen (gonorre), trods jeg aldrig ville have været foruden denne super spændende periode i mit sexliv. Herefter blev jeg dig noget mere påpasselig og jeg kom i et nyt fast parforhold, dog med en del sidespring undervejs. I min rejse til sexolog valgte jeg at arbejde på at få et bedre og mere harmonisk forhold til min yoni. Jeg afprøvede yonimapping/massage og jeg helede et gammelt seksuelt traume fra mine helt tidlige år med sex. Det har hjulpet mig meget til at få et mere harmonisk forhold til min yoni og er i et nyt dejligt fast parforhold uden sidespring. Onani har altid været en stor del af mit intimliv med mig selv og jeg har til at starte med følt skam over at onanere (efterfølgende jeg havde gjort det) men jo mere åben jeg var omkring det og jo mere jeg talte om disse emner jo mindre blev min skam og i dag er den helt væk. Jeg har dog været så heldig at få endnu en “gave” i form af kønsvorter, som i perioder blusser op. Det har virkelig ikke gjort noget godt for min connection til den desværre. Men da det er HPV virus så prøver jeg at finde et ballanceret leje omkring hvor meget jeg behandler den og hvor meget kærlig opmærksomhed jeg giver den. Generelt gennem hele mit aktive sekselle liv så har jeg nok “brugt” min yoni og stillet den til rådighed ca. halvdelen af tiden og den anden halvdel arbejdet på at befri den og mig og råde bod på den tid, hvor jeg ikke var meget i kontakt med mit køn på en god måde. Nu føler jeg dog at jeg er meget godt i kontakt med min yoni. Jeg føler dog fortsat der er plads til, at jeg kan udvide min horisont når det kommer til forholdet til min yoni, selvom jeg er nået virkelig langt i min rejse."

"Jeg føler at jeg har et ret godt forhold til min vagina. Den fungere helt som den skal, dog er jeg blevet mere tilfreds med den gennem årene. Jeg kender mine nedre dele ret godt, ved hvad der fungere for mig og hvad der ikke gør. Udseendemæssigt har jeg lært at acceptere og elske den, men det har ikke altid været tilfældet. Så når nogen har rost den, på samme måde som ville de rose andet ved mig, så har det givet mig et kæmpe selvtillid kick omkring det område. Så jeg føler at det er meget vigtigt at man også for komplimenter for den del af sin krop, særligt efter man har fået børn. Og endvidere er det vigtigt at man har passer godt på og holder øje med forandringer, her er et spejl utrolig praktisk at have ved hånden. Og et kæmpe yay! For at kunne få orgasmer på et helt andet niveau end mænd."

"MIT forhold til min TisseMis / FitteLette / Fisse, AKA Tissekone Når der er børn tilstede! Jeg har ALDRIG været Fan!!! Jeg nærmer mig de 40 - og den eneste ros jeg Altid har fået! - har været at jeg var/er stram! Og jo jo - Hurra for dét i det mindste, nu når hun ellers var så skide grim OG pisse irriterende når man bl.a. havde sit “lort”, Eller når hun ikk gad være lige så våd som jeg var liderlig - når Jeg havde brug for det!! Eller da hun ikk gad “åbne” sig for ungen der gerne ville passere, så det endte i kejsersnit! Men, det sidste år er jeg blevet MEGET klogere!!! Hun er FLOT Præcist som hun er, med de halvlange hængebamser - med hår eller ej - og hun virker sgu ganske fint hvis bare man passer på hende!"

JA! Det mener jeg, både privat og som sexolog, helt bestemt man som kvinde skal.
– Et sundt og respektfuldt forhold! 

Ligesom fissen har mange navne, så har vores kønslæber også (arg okay, nok ikke helt så mange, men alligevel) – dog kaldes de oftest for kønslæber eller skamlæber. På latin hedder læber labia. De ydre/store hedder labia majores og de indre/små labil minores. Det er sgu da ret seje navne, hvis du spørger mig.

Som beskrevet ovenfor så har vi kvinder forskelligt syn på og forhold til vores køn.
Det har mænd også – bevares – men slet ikke samme skala.
Jeg har min helt egen lille (lomme-)teori om hvorfor der er forskel.
Det begynder allerede i barndommen.
For det første er der jo det åbenlyse at drengens køn er synligt. Der er derfor helt naturligt et fokus på den. Ikke kun fra drengens side, som jo per automatik synes den er interessant og skaber nydelse, men også fra forældrene (måske endda også fra søskende, når der hjælpes med at skifte ble osv.)
Den bliver rost, for det den kan. Den kan tisse, Den kan stå. Den kan hænge. Den bliver set, mødt og rost – blot for at være. Også når drengen render rundt i bar røv og spiller fandango roses han.
Pigens køn er gemt. Derudover er det jo nærmest et helligt område, og ikke noget der tales om.
Pigerne vokser altså ikke op med samme fokus.
Du hører aldrig forældre sige: “Neeej, en flot tissekone du har”.
Samtidig med at den er mindre synlig end tissemanden, og ikke får samme ros, så får pigerne af vide at de ikke skal pille eller vise sig frem – de bliver gjort forkerte. Det er lige dér skammen opstår.
Derudover oplever mange piger at være usikre på om de ser rigtige ud forneden. De sammenligner sig med porno – i vores tid, var det bladene, i dag er det på nettet.
Igen, dette er min egen lille filosofi.

Med en mindre god relation til din vagina, kan du risikere en blokade i dit sexliv – både med en partner og dig selv. Risikoen for at du fratager dig selv en masse nydelse er stor.

Med en sund og respektfuld relation til din vagina, kan du nemmere give dig hen i intime og seksuelle situationer. Slappe af, give slip og være til stede. Dermed også flere og bedre orgasmer. Og hey, jo bedre du kender dig selv, jo bedre kan du hjælpe din partner på rette vej – eller gøre det endnu bedre med dig selv.
På den måde tager du selv ansvar for dine orgasmer og hjælper dermed også din partner til ikke at være på overarbejde, og vedkommende får derfor også mere ud af de våde lagenlege.

Betyder det så at orgasmer er udelukket fordi ens relation til vagina ikke er i top. NEJ! Jeg siger blot, at der er noget værd at gå efter i arbejdet om en bedre relation.
Du skal leve med hende i med og i modgang, så hvorfor ikke nyde hende så meget du kan!  – Hun er nemlig lige præcis lige så smuk, dejlig, nydelig, velduftende og dyb som hun skal være.  NYD HENDE !

Pssh! Mange mænd kan godt lide at fortælle dig om din fisse, og om hvordan dejlig og skønherlig den er. Du kan med fordel fortælle ham at du tænder på han fortæller dig det.

Tissekone, fisse, vagina, kvindelig kønsdel, kvinderudenfilter

 Jamie McCartney‘s “Great Wall of Vagina” – Billedet er fra en artikel i Cosmopolitan.

Denne artikel er udgivet af Kvinderudenfilter.dk redaktionen

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er indsendt af

Kvinderudenfilter.dk / Redaktionen

Andre indlæg i denne kategori

er du forårstræt? Forårstræt, træthed, træthed symptomer, trættere end normalt, jeg er mere træt end jeg plejer

Er du forårstræt?

Jeg stødte på udtrykket ‘forårstræt’ her forleden, og tænkte ’Hvad pokker er det?’Vinterdepression. Den kender man. Det bliver

Læs artiklen »
Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.

Skriv et svar

Kvinderudenfilter.dk Redaktionen

Kvinderudenfilter.dk Redaktionen

Læs flere indlæg

er du forårstræt? Forårstræt, træthed, træthed symptomer, trættere end normalt, jeg er mere træt end jeg plejer

Er du forårstræt?

Jeg stødte på udtrykket ‘forårstræt’ her forleden, og tænkte ’Hvad pokker er det?’Vinterdepression. Den kender man. Det bliver

Læs indlægget »