Jeg har også ret til at være glad!

Jeg havde længe gået på kompromis med mine egne værdier, havde ikke fået sat grænser og var bare ikke rigtig glad. Det var som om jeg lidt havde opgivet mig selv og glemt min egen indre stemme.

I forsøget på at gøre andre mennesker glade og leve op til deres forventninger fjernede jeg mig langsomt fra mig selv, og hver dag lige så langsomt, mistede jeg og gav afkald på lidt af min værdi.

Jeg ser kompromis i alle former for relationer som en rigtig god og helt afgørende faktor for en længerevarende relation, men jeg fandt ud af, at det er bestemt ikke er alt, man skal gå på kompromis med.

Grænsesætning har for mig været en udfordring hele livet, nok mest fordi jeg ikke selv vidste, hvor min grænse gik. Jeg vidste ikke, hvor jeg skulle sætte grænsen, fordi det ikke stod klart for mig selv, hvilke værdier jeg egentlig havde, og hvad der var vigtigt for mig.

Jeg tror først, man kan lære at sætte grænser for andre mennesker og vide, hvor grænsen skal være, når man selv er blevet klar over, hvad der er vigtigt for en.

Når man lærer at lytte til sin indre stemme og får defineret klart for sig selv, hvilke værdier, der er fuldstændig livsnødvendige for en, er det ikke længere svært at sætte grænsen for, hvad man vil – og IKKE vil – gå på kompromis med.

/ Jeres Marie Malak

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Skriv et svar