Selvværd, værdier og værdsættelse

Jeg tror, at når man går på kompromis med sin værdier, eller med andre ord ikke værdsætter sine egne værdier, så giver man i virkeligheden ikke sin værdier, værdi… og herved føler man sig mindre værd og mister sit selvværd.

Og når man ikke værdsætter sin egen værdi, gør man det også svært for andre at værdsætte en.

Min erfaring med manglende selvværd og grænsesætning har været, at det første og det allervigtigste skridt på vejen har været at finde tilbage til mine egne værdier: Virkelig finde ud af, hvad der er vigtigt for mig, og hvad jeg ikke vil gå på kompromis med.

Herefter vidste jeg, hvad der var vigtigt for mig – og derfor vidste jeg også pludselig, hvor jeg skulle sætte mine grænser.

Det var som om, at hver gang jeg satte min grænse, fik jeg lidt mere værdi, og mit selvværd blev bedre. De mennesker, der før havde overtrådt mine grænser, stoppede med at overtræde dem – måske fordi de pludselig også kunne se dem.

Det lyder måske lidt som en cliché, men den detox, der både har været fysisk og psykisk – at finde og fastholde mine egne værdier og grænser – har virkelig været en øjenåbner, der markant har ændret hele min tilgang til sundhed, kost og træning.

/Jeres Marie Malek

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Skriv et svar