Din strøm derhjemme er muligvis ikke som du tror

Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Tror du at du udelukkende betaler for grøn energi? For ’grøn strøm’? Det kan jeg fortælle dig, at det gør du ikke.  Medierne har omtalt det længe. Selv Kontant har lavet et program, hvor de belyser nogle usandheder, som findes i forhold til udsagnet: Få 100% grøn strøm. Flere energiselskaber (handelsselskaber) bliver omtalt i programmet, og her er faktisk tale om nogle af de største handelsselskaber i Danmark.


Kontant: Dyr strøm i grøn forklædning

Som nogle af jer ved, takkede jeg for nyligt ja tak til en stilling som salgschef hos Modstrøm Danmark A/S. Modstrøm har eksisteret siden år 2008. Jeg er salgschef i telesalget, som sidder og ringer ud til private – Hr og fru Danmark. Det er et hårdt job, nogle kalder det et utaknemmeligt job, det at være ’telesælger’, og det er rigtigt, at det kan være det. Det er det for mine sælgere, når de bliver skældt ud, råbt ad og når de bliver svinet til m.m.
Jeg bruger utrolig meget tid på at tale positivt mindset med mine sælgere. Jeg bruger krudt på at lære dem, at de skal kunne skubbe det fra sig, som ikke har noget med dem at gøre. Ellers bliver dagen rigtig hård. Vi taler meget om at være serviceminded – og om at hver gang vi ringer op til en kunde, så skal vi yde en service. Vi skal være positive og glade – og vi skal lære fra os.
Det er fedt når vi får lov.

Mange kender ikke til de fordele, som den digitale elmåler har bragt med sig. Bl.a. at den jo er blevet fjernaflæst, og at man kan aflæse ens forbrug time for time, og dertil den vigtigste del, at man derfor også kan følge strømmens pris time for time.


Vidste du at prisen for strøm skifter time for time?

Strømmens pris ændrer sig time for time. Det er ligesom med Benzin. Der har du nok lagt mærke til, at prisen hele tiden ændrer sig – måske du har set det i forbifarten. Ved du hvornår på døgnet, hvornår på ugen og hvornår på året strømmen er billigst? Ved at lytte til vores sælgere og vores rådgivere, kan du faktisk lære meget.

Hvis du i dag betaler en fast pris og bliver afregnet hver 3. måned eller slet ikke har skænket din el-aftale en tanke, så ligger du højst sandsynligt på en kedelig el-aftale. Det er i mange tilfælde en el-aftale, hvor du hverken drager nytte af de billigere timer, og hvor du med stor sandsynlighed betaler en højere pris pr. kWh (kilowatt). Jeg forklarer her hvorfor;
Dit handelsselskab vil i en sådan aftale, skulle estimere prisen for dig ud fra dit forbrug 3 måneder frem. Og da de ikke kender prisen for strøm (den ændrer sig jo time for time), så bliver den estimerede pris ofte sat lidt for højt.

Hos Modstrøm følger man markedsprisen på strøm – time for time, og modtager en månedlig regning. Så derfor står vi ikke med den samme udfordring at skulle estimere en pris lang tid ud i fremtiden. Vi har så et lavt gennemsigtig tillæg, som vi pålægger og det er her vi tjener vores penge.

”Jeg vil kun have grøn strøm”

Det er super fedt, at der er så mange derude, som går op i at blive ’grønnere’. Vi går selv meget ind for den grønne omstilling, og gør hvad vi kan, for at vejlede vores kunder i den retning – tilmed vores medarbejdere. Men når det er sagt, så vender jeg tilbage til programmet fra Kontant. Følg godt med;
Alle handelsselskaber køber strømmen det samme sted. Dvs. at al strøm er den samme. Det er et ’blandingsprodukt, ’ da vi endnu, desværre – ikke kun kan drage nytte af ’grøn strøm’, grøn energi.
Hvis ikke du har solceller på taget, eller en vindmølle i baghaven, så er din strøm altså både ’sort’ og grøn.  Det er ikke muligt at skille det ad.

Hvad kan du gøre for at spare på din elregning

Hvis du gerne vil spare penge på strøm, så er det meget enkelt i virkeligheden hvad der skal til. Du skal som udgangspunkt blive mere bevidst (jeg ved godt, der er nogle som er det) om dit forbrug, og du skal med stor sandsynlighed også ændre dit forbrugsmønster. Førstnævnte skubber naturligt den udvikling i gang.
Det er bl.a. noget af det som vi gerne vil hjælpe med. Det ville være løgn at sige, at det ikke kræver en indsats fra dig selv – men vores rådgivning og fornuftige måde at handle din strøm ind på, er klart en god start.

Hvis du gerne vi høre mere – så kan du bede om en uforpligtende snak, ved at udfylde formularen via dette link: Sådan kommer du i gang med din grønne omstilling

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg