Min hukommelse svigter mig og jeg gør dumme ting

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Jeg har gået i noget tid og tænkt over hvad jeg mon skulle skrive om som det næste. Den ene dag slog det mig, at jeg blev nød til at skrive om alt det jeg glemmer for tiden. Om hvordan min hukommelse svigter mig og jeg gør en masse dumme ting. I mit hoved stod jeg og remsede en masse op, for det er ikke småting. Men nu hvor jeg så vil skrive det ned, så har jeg… glemt det.

Jeg prøver alligevel. Måske det kommer til mig løbende. 

Jeg kan jo starte med at sige, at jeg til tider faktisk godt har kunne blive lidt bekymret over det. Er det ‘bare’ ammehjerne? Ej at negligere – for jeg ved at nogen virkelig døjer med det. Er det mon efternykker af den Corona jeg på et tidspunkt skulle have haft? (Jeg blev testet positiv for antistoffer da jeg var 20 uger henne i min graviditet) Eller er der noget som sidder og trykker.

Men ærligt, så tror jeg at det er ammehjerne, kombineret med, at vi det sidste stykke tid herhjemme har været jævnt presset.

Aldrig har min hukommelse svigtet SÅ meget, som den gør nu og ærligt føler jeg ikke at jeg tænker rationelt. (Altså i hvert fald ikke store dele af tiden) Og i starten irriterede det mig helt vildt, jeg kunne som nævnt blive bekymret osv. Nu, der har jeg mere eller mindre bare affundet mig med det. Jeg går de ekstra mange ture – efter alt det jeg glemte 1. gang, uden at trække så meget som en mine. For det meste. For det kan ikke nytte noget. Det er bare sådan det er lige nu, siger jeg til mig selv.

Men lad mig se om ikke jeg kan komme på nogle eksempler.

Den anden dag var jeg på Fisketorvet med en veninde. Jeg står i Normal ved kassen og har købt diverse ting. Ekspedienten er sød at pakke det i en pose for mig, alt imens jeg hapser min redbull i jakkelommen – fordi at den havde jeg tænkt mig at drikke. Men da jeg har betalt og vi kommer ud fra butikken, har jeg glemt alt om den redbull jeg lige har stukket i lommen. Så jeg fik ikke noget at drikke, og jeg kom den i køleskabet da jeg kom hjem senere den aften. 

Vi kan også gå et par uger tilbage. Der parkerede jeg bilen på job og vadede op på kontoret, og havde glemt min computer i bilen. Det kan jo ske for hvem som helst, men stadig irriterende. Så mig ned af trapperne igen og på tværs over parkeringspladsen for, at nå til min bil, og lige dér, der går der op for mig, at jeg ikke har taget min bilnøgle med ned. Så jeg må tilbage og op igen, for så at gå ned igen – og lige her, der er jeg ved at gå fra mit adgangskort som jeg skal bruge for at komme ind dernede. Altså hvad helvede! 

Og jeg Ved godt, at det måske ikke lyder slemt – men når man gør den her slags dumme ting, hele tiden, hver dag – Så er det slemt.

Hver evig eneste dag, har jeg en tanke om noget jeg skal gøre eller hente eller huske, og et split sekund efter, så er det væk. Jeg har vitterligt glemt alt om det.
Jeg sætter vasketøj over og glemmer det – på trods af, jeg passerer vaskemaskinen flere gange. Jeg sætter mad over til kog og glemmer det. Jeg lægger tøj frem på puslebordet, som jeg skal have med ned og glemmer det. Jeg glemmer at skifte sko når jeg skal ud af døren og afsted til arbejde. Heeele tiden glemmer jeg…

Mr. A bliver naturligvis også jævnligt træt af mig. Og ryster på hovedet af mig. Og jeg forstår det godt, at det må være frustrerende, at jeg ikke kan huske noget som helst. Men det er værst for mig selv. 

Så, hvis du derude føler, at jeg på en eller anden måde har glemt dig, så er det ikke utænkeligt.
Og jeg beklager. Men den fungerer altså ikke optimalt på øverste.

Foruden AT DEN GØR! Og det lyder helt skørt. Men f.eks. arbejdsmæssigt har jeg fået lavet mange fede ting på det seneste. Jeg er stadig idérig, kreativ osv – men jeg husker ikke ting, jeg gør dumme ting og jeg giver mig selv rigtig mange ekstra ture. Hehe..

Hvis der er nogen der finder min hukommelse derude – så giv mig den endelig retur. For alles skyld.

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Dette indlæg har 3 kommentarer

  1. Berit

    Ikke fundet din hukommelse men forstår frustrationen ❤️

  2. Solfrid

    Er fuldstændig samme sted og jeg kan ikke undskylde med ammehjerne 🥴 hos mig er det min medicin, aftaler, vasketøj, kort til arbejdet, nøgler, men ved også at min glemsomhed er et resultat af glemt medicin og for mange ting om ørerne,. Så jeg forsøger at huske medicin og skrue ned for aktiviteter,..

  3. Pia

    Jeg har desværre også de perioder der. Jeg kan tage ud at handle med en fin seddel med alt, hvad jeg mangler, og så kan jeg komme hjem med 7 andre ting, der IKKE stod på sedlen plus jeg så har glemt noget af det, der rent faktisk stod der. Ej men altså.. Nogen kalder det stress, at være distræt, ammehjerne ja, kært barn har mange navne.. Personligt tror jeg, det handler om ikke at være helt til stede.. Vi er videre til de næste ting, vi skal. Noget af det der er sjovere end vasketøj, at handle, arbejde osv. Prøv at tænke over det.. Det er ikke de sjove ting, vi glemmer. Det er hverdagsting, der normalt kører på rutinen 🙂

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg