Er du bange for at blive gammel?

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Hvad betyder det egentlig at blive gammel, og hvornår er man gammel? Jeg tænker at det er individuelt, og at der derfor er mange svar på ovenstående. Men jeg har hørt flere sige, at de er bange for at blive gamle. Det synes jeg er synd.

Jeg har nogle skønne forbilleder i min mormor og morfar, som henholdsvis er 81 og 76 år gammel. Og de er stadig super friske. De passer så godt på sig selv, og kan derfor stadig passe oldebørn, rejse m.m. Min mormor og morfar holder sig i gang, med daglige øvelser, massage, gåture – yatzy og meget andet. De bager stadig både rugbrød og brød. Selv når fingrene driller (gigt) – så bliver strikkepindene stadig fundet frem i ny og næ, eller en lille bold – for at holde fingrene i gang.

Min mormor og morfar har en alder hvor jeg tænker, sikke en rejse! Wauw – alt det som de har været vidne til, den udvikling der har været igennem tiden. Fra sort hvid tv og store tunge telefon-tasker, til internet, smartphones, trådløs det ene og andet, nærmest selvkørende biler. Det må være for vildt.
Og min mormor og morfar er med på det nyeste nye. De har fint forstand på både computer, emails og smartphones, og jeg synes at de er top seje.

Generelt set er ældre mennesker mega seje. De er lavet af en helt anden støbning end vi er i dag synes jeg. Derfor bliver det også spændende at se hvordan min generation er, når vi bliver ældre. Man må bare ikke give op før tid tænker jeg? Og man skal passe på sig selv, og de mere skrøbelige lemmer. For det kommer vi ikke uden om at de bliver med tiden. 

Jeg har da nogle forestillinger omkring det at blive gammel.
Jeg tænker at jeg når at føle mig stolt mindst 10.000 gange af min søn, som jeg glæææder mig til at se og følge som voksen mand også. Jeg tænker at jeg bliver en TOP sej farmor, for det har jeg forhåbentlig i vente. Jeg tænker, at jeg jævnligt vil få besøg af mine børn (ja, forhåbentlig i flertal), mine søskende, og skønne niecer og nevø’er – fordi at der er Så hyggeligt at være, hos søster og moster Rikke. Så jeg har med garanti et stort nok bord, hvor at der er plads til alle.
Jeg tænker at Mr. A og jeg hygger os mindst lige så meget, som vi gør nu. Vi har en klar aftale om, at medbringe vores rollatorer til en techno fest som ’gamle og grå’ – og måske endda gå viralt på Facebook. Inden da, har jeg forhåbentlig også fået lært ham lidt kortspil – så vi kan fordrive lidt tid på den måde også.

Jeg tænker, at jeg kommer til at kigge tilbage, uden fortrydelse. Fordi at jeg aldrig var bange for at kaste mig ud i noget.

Jeg tænker at jeg som ’gammel’ er færdig med at tænke for meget over ’skønhedsfejl’ og andre egentlig ubetydelige ting, at jeg hviler endnu mere i mig selv, end at jeg gør i dag. Jeg tænker, at jeg kommer til at mindes alle dem som jeg har gjort en forskel for i løbet af alle årene.
Jeg tænker at jeg på det tidspunkt, får hjælp fra en niece eller et oldebarn, til at vedligeholde Kvinderudenfilter.dk, og at jeg stadig mødes med Kvinderudenfilter.dk damerne/bloggerne, til grin, vin og hygge. Jeg er nok stadig helt vildt med at tage billeder, og alle skal sikkert stadig vente på at jeg har fået billedet. Og så tænker jeg faktisk at jeg kommer til at rocke det grå hår for vildt!

Så lyder det med at blive gammel, ikke så slemt vel?

Tak fordi at du læste med,

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Lone Laudrup

    Det er slet ikke svært st blive gammel – der er så mange goder og tilbud 😀 så dagen – ugen og måneden er for kort. Tænk hvilken skøn følelse det er st du i alderdommen selv kan bestemme hvad du vil gøre i morgen – glæd Jer – 🥰🌹😘💃🏃‍♀️🍾🥂det er skønt. Knus fra mig

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg