Følsom mor, følsomt barn

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Man bringer dem til verden, og man svor at gøre det bedste man overhovedet kan for, at de skal vokse op og være trygge og lykkelige. Som børn, og senere hen som voksne individer.

Ingen ved hvem de vokser op og bliver!

Og selvom at man gør sit bedste, vil man til tider alligevel blive ramt af den forbandende følelse der kaldes dårlig samvittighed. Og den kan æde en op! For er der et menneske som man Ikke vil svigte, så er det sit barn.
Den største kærlighed man har og nogensinde vil kende til. 

Andre vil hen af vejen måske stille spørgsmåltegn til hvordan man gør tingene – man tvivler til tider selv – men hvem ved egentlig hvordan helvede man gør det her? Det her moderskab?

Vi gør alle det som vi føler rigtigt, og altid med de bedste hensigter. 

Moderskab er en følelse. Og ingen kan pille ved den – eller mærke det som Dig! For det er Din følelse, Din følelse som mor.

Jeg er meeeega indlevende som menneske! Jeg føler alt og alle omkring mig, mennesker som dyr og jeg græder på andres vegne.
Og sådan ligner Olli mig… Min søde og følsomme dreng.

Tidligere idag var han lidt ked, det var noget med hans kammerat, og han kunne egentlig ikke helt sætte ord på hvorfor at han var ked – i stedet stod vi og krammede, han lagde hovedet ind til mit bryst og så sagde han én ting som ramte mig, fordi jeg kender den følelse Så godt.

“Jeg ville ønske at man nogle gange kunne slukke for det mor” 😢

Og jeg ville fucking ønske at jeg kunne slukke det for ham!!! Men det kan jeg ikke. Jeg har ikke engang den sluk-knap selv!

Jeg ved ikke hvad det vil sige at være den bedste mor, men jeg ved at jeg for Olli er den bedste mor. Intet andet betyder noget.
Og jeg har planer om at være den bedste mor for Huxi også.

Jeg vil for altid være hende de kan komme og fortælle alt til.
Jeg vil for altid gøre alt jeg kan for at passe på dem, men vigtigst af alt, så vil jeg gøre alt jeg kan for at lære dem at passe på sig selv.

Det er sgu svært til tider, tit faktisk, at være en følebamse – men heldigvis har jeg siddet på første række hele livet til den “egenskab” og forhåbentlig kan jeg ruste mine børn, som trods alt ligner mig ret meget.
Måske ikke udseendesmæssigt, men af sind og hjerte ❤️


Jeg har tidligere skrevet om det her med at føle hvad andre føler – har du lyst til at læse det, så kan du læse det her:

Føler du hvad andre føler?


Tak fordi du læste med. 

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg