Juletid – Jeg elsker jul!

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Der er noget magisk over denne tid på året.. Jeg har altid elsket jul. Alt er hyggeligt.. Julelysene som oplyser vores gader og træer – vores storcentre og gågader, og der er julefilm i fjernsynet hver dag!

Juleaften har altid været en aften jeg så frem til. 

Den er ens hvert år og det elsker jeg den for. Det er dén ene dag på året – som jeg ikke forventer noget nyt af, overhovedet – faktisk vil jeg helst bare have, at den er, som den altid har været.

Jeg kunne ikke forestille mig at holde juleaften noget andet sted, end sammen med min familie, hos min mor eller mormor – hvor det altid har været holdt.

Vi skifter hvert andet år med at holde hele vores juleaften d. 24. dec. Eller d 23. dec.

Det gør vi – fordi at vi har valgt at tage hensyn til, at vi er nogle i familien som må ’dele vores børn’.

Vi ønskede at kunne holde vores juleaften, som den altid har været og skal være – og det er sammen! Og så er datoen ligegyldig..

Min lillesøster holder jul d. 24. december hvert andet år med hendes far, og det samme gør min søn med hans far. (Det skal lige siges at jeg selv er ‘delebarn’, og vi har altid holdt jul med vores far, D. 1. el 2. juledag.)

I år holder vi juleaften d. 23. december hele familien – og jeg glæder mig.

Vores gaver til hinanden ligger i prislejet 100-200 kr. pr. person. Vi har en del mennesker at købe til, for sådan er det jo med en ’moderne splittet familie’.

Jeg er ikke kommet igang endnu! Jeg er én af dem der altid farer forvirret rundt, de sidste dage op til juleaften, og køber alle gaver. 
I år havde jeg besluttet mig for at det skulle være anderledes – men vi får se.

Julen for et barn..

Kan I huske det? Hvordan man som barn, så frem til julen? Nisser, julepynt, gaver, og JULEAFTEN?

Hos os er julen pebernødder, selv på en hverdag! Julen er friske klementiner i fadet, på bordet hele tiden. Julen er nisser.. Julen er en julesok på døren, med en lille ting I hver dag man vågner – fordi man huskede at stille grød til nissen om aftenen, inden man gik i seng. Og nissen spiser altid op…I år har vi valgt at få et juletræ i stuen, og jeg syntes at det er så hyggeligt!

Jeg synes at vi hver især skal tænke på de, som har svært ved at komme igennem julen. De som måske ikke har nogen at tilbringe julen med.

Måske vi skal minde nogen om, at man kun behøver at træde uden for døren, og gå igennem gaderne i byen, for at mærke julestemningen – som er til glæde for os alle. I år suger jeg lige præcis dét til mig!

Glædelig jul, ude i alle de små og store stuer!

Kærligst Rikke

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg