Luksus i hverdagen

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Luksus selv til de der ikke har mange midler. Luksus for dine børn – luksus for dig! Luksus kan være mange ting..

Luksus som jeg ser det, er at have det godt! Det er hygge, kvalitetstid og kærlighed. Hvordan får man proppet lidt luksus ind i hverdagen – selvom man måske har få midler?

Jeg gør nogle ting – bare fordi, at jeg synes at det er skønt – og fordi at det gør mig glad. Simple ting! Eksempelvis drikker jeg min morgenjuice en tirsdag morgen i et flot vinglas! Det er også noget som man kan gøre med børnene – drikke af “de fine glas”. Det synes de er hyggeligt!

 

Jeg arrangerer min mad! Selv en simpel ostemad kan jeg finde på at arrangere.

Det er ikke noget som jeg gør hver dag, men jeg kan eksempelvis godt lide at gå ud og spise – og ved at arrangere min egen mad, kan jeg få lidt den ‘samme’ fornemmelse.

Min søn synes også at det er hyggeligt, når det “ser lækkert ud”.  Det er ikke løgn hvad man siger – vi spiser først med øjnene!

                “Jeg har altid været god ved andre. Jeg har altid passet på andre – givet til andre osv. Jeg manglede nok ofte mig selv i ligningen. Men hvis man tænker over det, er det i virkeligheden en win win. Hvis man er god ved sig selv, således at man har det skønt og er glad – så har man også mere overskud til at være god ved andre!”

Noget andet jeg gør – jeg spiser et stykke chokolade hvis jeg har lyst – eller 5 – uden at skamme mig over det! Og jeg giver også gerne min søn et stykke på en onsdag – og nyder glæden i hans øjne!

Vi er ikke så sukkerforskrækkede herhjemme… åh åh! Det jo en farlig ting at sige nu til dags, hvor light produkter, sukkerfri, øko m.m. fylder mere end nogensinde…

Jeg dækker op til spisning usædvanlige steder herhjemme – fordi at det er anderledes og derfor elsker min søn det! Det er blevet til dinnerdate i ovenlysets skær, i vores lille køkken – og til pizza i badekaret, til stole helt oppe foran fjerneren med en ordentlig balje popcorn og cola, og meget mere.

En sjælden gang imellem spiser vi pandekager til aftensmad – og det er lækkert!


Vi lever kun én gang – så lad os da leve!

Jeg gør noget, som gør mig glad Hver dag! Eksempelvis at fotografere – jeg er enorm visuel og elsker at tage billeder, så jeg gør det hver dag!
Jeg taler med mennesker som jeg er glad for, hver dag! Jeg synger, jeg smiler og jeg griner!

Jeg får ordnet løbende, og i små skridt af gangen, min lejlighed herhjemme. Jeg får det gjort mere lækkert – mere praktisk – og især den praktiske del gør mig glad!

Eksempelvis havde jeg vasketøjet stående inde i brusekabinen før. Møg irriterende at skulle fjerne al det hver gang man skal i bad. Så jeg fik sammen med en veninde, ordnet min lille gang, sådan at den kunne bruges til opbevaring – og vasketøj! Yeah!

Små ting – gør en stor forskel!

Gør du dig glad, hver dag?

Og hvis du har idéer til hverdags-luksus som er for alle – så smid det gerne ind i en kommentar herunder 🙂 

Kærligst Rikke

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Birgitte

  Kære Rikke, sikke en glad og levende tekst!

  Dit indlæg fik mig til at tænke over ordet luksus, og jeg slog det op i ordbogen. Her er der to forklaringer, og den første lyder sådan:.
  “det at noget er særlig raffineret, udsøgt, pragtfuldt eller overdådigt og dermed giver en følelse af stor nydelse, velvære eller rigdom; overdådig, ødsel eller prangende levevis”

  Den anden forklaring har at gøre med penge. Men det har den første ikke. Luksus har ikke noget at gøre med, hvor mange penge man har til rådighed, men netop med, hvordan man arrangerer sig. Når du drikker juice af det pæne glas, så har du netop søgt dette glas ud. Det er udsøgt. Du pynter din ostemad – det er et raffinement. Når du får omarrangeret dit vasketøj til en mere praktisk placering, så bliver du glad – her er følelsen af velvære.

  Det spændende ved det er, at det, der er vigtigt er at man får en FØLELSE af velvære, stor rigdom mv. Det objektive er ligegyldigt her. Luksus kommer an på, hvilken følelse du har ved det. Og den følelse er det muligt for alle at skabe, helt uanset store eller små økonomiske midler.

  Min egen virkelig store luksus er for eksempel at hænge mit tøj til tørre ude på snoren, tage det ind når det er tørt, og simpelt hen BORE næsen ned i bunken når jeg står med den i favnen. Det dufter saligt! Af frisk vind! En anden kan være at jeg sætter mig i min bedste stol en lørdag formiddag hvor jeg egentlig har planlagt at vaske op og gøre rent, men kan se, at formiddagssolen lige nu (men ikke om en time) strømmer ind ad vinduerne i en grad så jeg næsten kan bade i det. Jeg griber et håndarbejde jeg er i gang med, og sætter mig i solen i den time der går, inden den er vandret videre på sin vej, og jeg kan gå i gang med rengøringen.
  At skabe luksus er et spørgsmål om holdning, ikke om penge. Tak for din inspiration.

  1. Rikke Ganer-Tolsøe

   Hej Birgitte,
   Tusind tak for din kommentar 🙂 Og tusind tak fordi du delte både ordbogens samt din idé om luksus! Det var fedt at læse og du gav i hvert fald mig et sil på læberne! Rigtig god dag 🙂 Kh Rikke

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg