Vil du have en god dag? Det kræver én ting!

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Vil du have en god dag? Vil du bevare dit gode humør? Vil du se en masse smil på din vej? Vil du gerne have en positiv indflydelse på andre? Så beslut dig for det – og gør hvad Du selv kan, for det starter hos dig.

Dit mindset er altafgørende. Det har jeg altid været klar over – men pt bliver jeg mindet om det hver evig eneste dag. Jeg sidder nemlig som salgschef i en afdeling med unge mennesker, som hver dag skal præstere i en hård branche. Seje unge mennesker, men som hurtigt lader sig demotivere og som bliver påvirket af andre mennesker. Det kan være negative reaktioner fra kunder, eller det kan være udgangspunktet for dagen, som måske at man er færre på job, men stadig har det samme mål og derfor skal løbe stærkere. 
Men det er jo ikke kun unge mennesker som lader sig demotivere og påvirke – og det er så absolut heller ikke ualmindeligt. Det sker for os alle.

Negativitet spreder sig desværre rigtig hurtigt, og det danner lidt en ond cirkel som kan være svær at bryde ud af. Det gælder alle steder. Derhjemme, for dig selv, eller i familien. På arbejdspladsen m.v. Du må aldrig undervurdere hvad små negative bemærkninger kan blive til hos andre. 
Det er lidt det samme som gode og dårlige anmeldelser af virksomheder, eksempelvis af en restaurant eller af et el selskab for den sags skyld. Én dårlig udtalelse kan koste jeg ved ikke hvor mange kunder og det kræver virkelig meget af virksomheden at ’redde den hjem igen’. Hvorimod de gode anmeldelser lige kan kaste et par kunder mere af sig. Det er så super vigtigt at vi spreder positivitet, at vi spreder de gode oplevelser. De larmer enkeltvis ikke så meget som de dårlige, men sammen står de stærkt iht. at styrke os som mennesker, som virksomhed – vores mindset og vores motivation.

Det man kan gøre er at starte med at stille sig selv nogle få spørgsmål. Vil jeg have en god dag? Ja det vil jeg. Vil jeg være glad? Ja for pokker! Hvordan får jeg smil fra andre? Det gør jeg ved selv at smile. Hvis andre folk er negative og dumme – er det så min skyld? Nej! Vil jeg gerne have en positiv indflydelse på andre? Ja jeg vil gøre mit bedste.

Vi kan kun gøre vores bedste, og hvis vores bedste ikke er godt nok for andre, så har vi stadig gjort hvad vi kunne. Skal man så slå sig selv oven i hovedet? Nej det skal man ikke.

Hjælp dig selv! Start med at smile om morgenen og beslut dig for at få en god dag. Det lyder måske en anelse banalt og måske endda for simpelt, men det starter her.
Hvis du lader dig gå på, hvis du lader dig irritere, hvis du lader dig påvirke negativt – så kan dagen hurtig blive lang. Skub alt det væk, som du alligevel ikke kan gøre noget ved. Bryd ud af den negative cirkel, og gør lige præcis det, som får dit smil tilbage på læberne. Hvad end der skal til.
Du har ansvaret, for dig selv. Og kan du gøre en forskel for andre, så er det jo helt fantastisk. Tænker du ikke det?

Tak fordi du læste med, og få nu en god dag!

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg