Mommy tips #1

Picture of Tatjana

Tatjana

Søde Aura spurgte om ikke jeg ville lave et segment på bloggen med nogle tips til kvinder, der endnu ikke har børn, men en dag ønsker dem. Og jo for den da! Er der noget jeg vil, er det absolut det. For hold nu op, hvor er det at få barn en helt ny verden af forskellige meninger, råd og tips en masse (parlez vous francais). 

Så her kommer mine første 5 tips til jer, som jeg selv har været glade for at få og nu giver videre. 

#1 Køb for guds skyld brugt

Det her er nok det mest livsvigtige tip jeg kan videregive til alle mine kommende mødre derude. Børn vokser seriøst hurtigt og især i det første leveår, så selvom Marmar Copenhagen er super lækkert design, så er det måske ikke de fedeste 350 kroner at bruge på et sæt tøj, som enten kan A. skiftes ud efter en lille måned, B. bliver overskidt af klamt remolort, som er umuligt at få af eller C. får en permanent lugt af gylp fordi du ikke fik vasket det hurtigt nok. 

Det samme gør sig gældende for legetøj, ting til indretningen og hvad du ellers føler dig behagelig med at købe brugt. Loppeguld er seriøst blevet the shit – undskyld mit engelske og det sparer dig for ikke kun for mange penge, men også for bekymringer over, hvorvidt tingene eller tøjet bliver ødelagt. For helt ærligt, ikke? Så er man lidt mere ligeglad, når det ikke har kostet spidsen af en jetjager.

#2 O L I V Y ! !

Babyer er ofte lig med røde numser og dermed smerte, gråd og ubehag hos mor. Spøg til side, selvfølgelig hos baby. Her kommer vores lifesaver så lige på banen! Vi har i de 16 måneder Lilly har levet i, ikke døjet med rød røv udover ved tandfrembrud. Det takker jeg i høj grad Olivy for.

Det her mirakelmiddel bruges ved hvert bleskift og gør bare den bløde babynumse endnu dejligere og fri for rødlige områder. Ingen rød numse er lig med glad baby. I hvert fald glad for ikke at have rød numse. 

#3 Ammebrikker

Hvis man ligesom mig, står i en situation hvor hjælp og støtte er nødvendig for amningen, så har jeg her et tip til jer. Ammebrikker. Og helst dem sygehuset udleverer efter fødslen, hvis man skulle få brug for dem, som jeg gjorde. 

Ammebrikker reddede seriøst min amning for uden, havde jeg ikke kunnet amme den lille pige vi fik, som ikke havde kræfter til at sutte ordentligt. Selvfølgelig er der fordele og ulemper ved alle ting, og ulempen ved ammebrikkerne er at de kan være svære at afvænne baby fra igen. Man er derved nødt til at amme med brikkerne hver gang (trust me, det er et træls skoldningsproblem man gerne vil være foruden) som kan have betydning for mælkeproduktion mv. 

Dog er jeg kæmpe fortaler for dem, trods ulemperne, hvis man som jeg selv, har et brændende ønske om at amme. Samtidig kan jeg fortælle, at Lilly lærte amning uden brikkerne, da hun var 10 uger gammel, så det kan sagtens lade sig gøre med lidt tålmodighed.

#4 Kast rundt med baby

Okay, det lyder måske lidt voldsomt og som et tip lige til kommunen med henblik på tvangsfjernelse, men ikke desto mindre er det super vigtigt at tumle med baby for udviklingens skyld.

Babyer skal udvikle sig motorisk, hvilket kræver rigtig meget. Dog kan man som forældre hjælpe dem på vej ved at tumle med dem, danse, lege og lade dem mærke sin krop – eller med andre ord, lære sin krop at kende. Derudover styrker det også balancen at blive tumlet med, så man forhåbentligt kan undgå blandt andet køresyge senere hen. 

Derfor er det altså godt at vende barnet på hovedet (med støtte), slå kolbøtter, lade far kaste dem op i luften eller alle de der forfærdelige andre ting, vi mødre ikke mener er gode for barnet. Det er de – under kontrollerede forhold, selvfølgelig. Børn er heldigvis rigtig gode til selv at sige fra.

#5 Sleepbag

Mit sidste tip i denne omgang, er nok det mest uundværlige herhjemme. Anskaf en sleepbag til barnevognen, når barnet skal ud at sove. Den giver bare så meget frihed i forhold til at barnet ikke skal pakkes en helt masse ind, inden du lægger det ud. 

Sleepbag’en holder baby varm, den kan vaskes og tumbles og kan faktisk også laves om til et aktivitetstæppe på farten, skulle man have behov for det. 

Derudover vil jeg virkelig også anbefale sleepbag bycar, som letter besværet med overtøj i autostolen. Det er seriøst det nemmeste i verden, at placere baby uden en masse ekstra tøj på – faktisk intet ekstra udover hue, også lukke soveposen omkring, gå ud i bilen, køre en tur og komme hjem igen med en varm baby. Nemt og bekvemt!

Jeg håber mine tips kan bruges og er der stemning for flere, smider I bare en kommentar med, hvilke ønsker det kunne være og så vil jeg rigtig gerne forsøge at strikke flere af disse indlæg sammen til jer. 

-Tatjana

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Tatjana

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Tatjana

Tatjana

Mit navn er Tatjana Kristensen, jeg er 34 år og bor til dagligt sammen med træmanden Jakob i vores evige renoveringsprojekt på landet og er mor til 2 – en mellemstor og en mini tornado.

Tatjanabreitenstein er en personlig blog om livet som mor, kvinde i 30’erne og masser af hverdagsliv, med alt hvad det indebærer af skønne oplevelser, madeventyr, svære tanker og kreative indslag – selvfølgelig krydret med en god portion humor og masser af ærlighed.

Velkommen til, smid stængerne op og føl dig hjemme i mit univers.

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg