Voksne ting jeg er elendig til

Picture of Tatjana

Tatjana

Kender du det? Man er blevet voksen, nogen har været det længere end andre, men situationen er den samme. Det forventes pludseligt at du har styr på en masse. Men hvad så når man ikke har det? Hvor er den voksne så henne, når man har brug for én?

Det her indlæg er til dig, der ligesom jeg selv, ikke har styr på det hele og absolut ikke føler dig voksen i alle aspekter af livet. Det er til den stille type, som stadig ikke formår at begå sig i offentligheden, trods voksenlivets modenhed. Til den økonomisk ustabile type, som ingen penge har på kontoen efter den 5. i måneden og stadig formår at leve resten af dagene på pasta med ketchup. Den knap så rutinerede type, som hader synet af en støvsuger og nægter at vaske sengetøjet flere gange end højst nødvendigt. 

Ganske enkelt, er det her indlæg til alle jer, der ikke føler jer helt voksne endnu og stadig forsøger at få styr på de der voksne ting, voksne ser ud til at håndtere så voksent. 

Fordi jeg er en af jer.

Så her kommer mine sandheder, om voksne ting jeg er elendig til at få styr på. 

Opsparing og budgetter – hvad er det? Jeg indrømmer det gerne! Jeg er elendig til at spare op. Som i, rigtig elendig. Bare kald mig den mere impulsive type, som gerne lever af selvsamme pasta med ketchup resten af måneden, hvis en uge sydpå skulle melde sig pludseligt. Deraf den dårlige budgettering også. Amen, jeg er en spade til økonomi, men jeg er blevet bedre med alderen og klogere prioriteringsmæssigt efter jeg er blevet mor. Heldigvis for det. 

“Snak dog som en voksen”. Ofte har jeg hørt den her sætning, fordi mit ordforråd består af absurd mange bande- og slangord. Bare kald mig en teen fanget i en voksen krop. 

Acceptere et nej fra mine omgivelser, herunder min mand. Uden pis, jeg kan te mig som en 3-årig, hvis jeg får et nej til noget jeg mener, er helt acceptabelt. Eksempel: Jeg har lyst til en pizza, men Jakob synes ikke pengene skal bruges således. Snak om at kunne forsvare sin sag, næsten stampe i gulvet af vrede og tigge som en hund. I bakspejlet kan jeg godt se, at det er den dummeste ting at blive sur over, men hvad du ikke forstår, er at jeg pretty much er styret af mine lyster – læs førnævnte situation om rejselyst, så når jeg får et nej på et lystbehov, så slår den ofte fra, desværre. 

Kan se når jeg tager fejl og sige undskyld. Holy moly, hvor er jeg dårlig til den her. Ja, faktisk elendig. Det er mig næsten fysisk umuligt at sige ordet undskyld. Puha, jeg får helt kvalme af at skrive det. Ironi kan forekomme. 

Ordne vasketøjet i én og samme omgang. For nu ikke at være for negativ, så er jeg faktisk rigtig god til at sætte vasken over. Jeg er rigtig god til at hænge tøjet op eller smide det i tørretumbleren, men her stopper den så også. Jeg HADER nemlig at lægge tøj sammen. Især børnetøj, som i forvejen bare er miniature og svært at folde ordentligt. 

Alkohol i større volumer er da en fornuftig beslutning dagen inden noget vigtigt? Er det ikke altid det eller tager jeg helt fejl her? Igen, ironi kan forekomme, men tag ikke fejl af mit evige lystbehov for at feste og te mig som en 18-årig. 

Et lille eksempel kunne være det faktum, at jeg drak mig svinestiv aftenen/natten inden min svogers bryllup. Som i, jeg blev ude til kl. 05.30 om morgenen – velvidende jeg skulle op kl. 08.00 og hjælpe med opsætning af stole mv. Spørg lige om det var tømmermænd blandet med en grad af bagstivhed, der ville noget.

Fastfood er da også en god kilde til protein? Bare fordi jeg er voksen, aldersmæssigt, betyder det ikke at mine smagsløg har fået mere lyst til salat, gourmet eller masser af helseprodukter. Jeg er stadig en sucker for fastfood, pisse usunde ting og masser af sodavand. Okay, jeg er blevet bedre efter Lilly er kommet til verden. Hun skal jo have noget nærende. 

Opretholde en fornuftig tone under et skænderi. Jeg behøver ikke uddybe den her yderligere ud fra ovenstående, vel?

Al rengøring, der ikke involverer aftørring og støvsugning. Aktiviteter jeg er elendige til består af vinduespudsning (læs – aldrig sket fra min side af i vores hjem, vi har boet i i 2 år), afkalkning af alt, vask af sengetøj, havearbejde (som jeg anser som rengøring – blot udendørs), vask af gulve, rengøring af ovn samt fryser o.l. 

“Bilvasken klarer du lige skat”. Jeg elsker vores bil. Den får mit dovne korpus fra A til B og lader mig endda høre god musik imens. MEN, jeg gider ikke holde den ren. Det er Jakobs opgave, åbenbart. 

Jeg kunne skrive en hel del flere, men synes efterhånden idéen er penslet fint ud. 

Har du nogle eksempler på ting, du er elendig til, som betragtes som værende voksne?

Kærligst Tatjana

Følg gerne med på Instagram:

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Du kan følge mig her:

Seneste indlæg

Kærligst Tatjana

Følg mig meget gerne på

Dette indlæg har 5 kommentarer

 1. Mary

  Haha hvor fik jeg grineren på! Især det med bandeord og te sig som en teen til tider 🙂

  1. Tatjana Kristensen

   Dejligt jeg kunne sætte et smil på dine læber 😂❤️

 2. Aga

  OMG!!! Som om du beskriver mig 😂😂😂
  5 ting passer nøjagtigt på mig!!
  Så må det være helt normalt 😂

  1. Tatjana Kristensen

   Haha! Det er jeg glad for at du skriver – for så er jeg jo også helt normal 😅😂

 3. Nette

  kan da nikke genkendende til især det med rengøring og lyststyret og deraf også elendig til økonomi.

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Tatjana

Tatjana

Mit navn er Tatjana Kristensen, jeg er 34 år og bor til dagligt sammen med træmanden Jakob i vores evige renoveringsprojekt på landet og er mor til 2 – en mellemstor og en mini tornado.

Tatjanabreitenstein er en personlig blog om livet som mor, kvinde i 30’erne og masser af hverdagsliv, med alt hvad det indebærer af skønne oplevelser, madeventyr, svære tanker og kreative indslag – selvfølgelig krydret med en god portion humor og masser af ærlighed.

Velkommen til, smid stængerne op og føl dig hjemme i mit univers.

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg