Gør bilturen sjovere for børnene!

Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Jeg kører ofte med Oliver. Og det er da ikke altid at han synes at det er lige spændende at skulle ud og køre bil. Især ikke hvis man skal køre langt. Det kender i nok. Og i stedet for at stikke ham iPad’en hver gang (Som man, også jeg – idag godt kan være tilbøjelig til. Indrøm det bare ) – så leger vi!

Jeg har forsøgt at stikke Oliver samme sætning som jeg fik som barn. “Hvad er der nu galt med at kigge ud af vinduet! At kigge ud på træerne! Hvem ved hvad vi kører forbi, som du får chancen for at se nu”.

Er der nogen forældre som har haft held med det? Som har haft et barn, som sprudlende har udbrudt – YES, go’ idé mor! Eller far for den sags skyld.. Jeg har ikke i hvert fald.

Så! Oliver og jeg har bil-lege og bil-regler.
Dem tænkte jeg at jeg ville dele med Jer. Måske nogen kan bruge det til at gøre bilturen sjovere for børnene.

Læs også: Skovtrolde – sjov børneaktivitet 

Godt så. Nu remser jeg vores lege op, dog startende med den vigtigste regel vi har!

Lyserød bil reglen

Ser man en lyserød bil, må man få en is! Hvorfor så det? Fordi at der ikke kører særlig mange lyserøde biler rundt. Det er en særlig farve til en bil – og det må gerne udløse noget særligt, nemlig en lækker is. Hos os er det sådan, at det er den som spotter bilen, som må få en is – meeeen, den anden får også altid en – så man ikke skal spise alene 😀

Bil-legen

Bil-legen går ud på at den ene vælger en farve bil. Eksempelvis blå biler. Den første som ser 3 blå biler, har vundet – og så bestemmer den som har vundet, den nye farve. Man kan også sige at det skal være et lyskryds – den er særlig, for så skal man se en grøn, en gul og en rød bil for at vinde. Det kan være lidt sværere.

Guuuuul-legen

Guuuuuuuuuuuuul råber Oliver, som han ser et gult skilt på en lygtepæl som vi passerer og så får jeg et slag i skulderen eller på armen! Vi kender vel alle gul-bil legen? Olivers og min leg er så ALT gult vi ser på vores vej. Forbipasserende busser, når der bliver gult i lyskrydset, MC D mågen og meget mere. Vi overdriver altid når vi råber GUUUUUL – og så skal man i øvrigt sige hvor man har set det gule, så den anden ved at man ikke snyder – og man i øvrigt ikke uddeler slag for den samme gule genstand. Jeg vil lige sige at man i denne leg skal huske at være forsigtig og opmærksom, hvis man samtidig kører en bil.
Det bedste er, at de der leger legen, ikke kører bilen samtidig. Så det sagt! hehe

Sætninge-legen

Her er der en som starter en sætning. Og det ord som sætningen slutter på, skal den næste starte den næste sætning med.
Der må gerne gradbøjes. Eksempel: Mor: Jeg er vild med Chokolade. Oliver: Chokolade smager da også godt. Mor: Godt nok, er det ikke det sundeste man kan spise. Oliver: Spiser du tit slik? Mor: Slik er ikke så meget mig.
Osv. I er med tænker jeg. Hvis man ender et sted, hvor der er en som ikke kan finde på en sætning, har den person tabt.
Denne leg er god for børnene – som har godt af at lege med ord. Og den kan give et smil på læben, med de tossede sætninger der engang imellem kommer ud af det.

Dyre-legen

‘Jeg tænker på et dyr’. ‘Det her dyr lever på land, og det lever her i Danmark. Dyret er ikke særlig stort, det betegnes som et byttedyr. ..’ Man kan få flere hints, hvis man stadig ikke kan gætte det. ‘Dette dyr spises af bl.a. store rovfugle og katte’.
Har du gættet dyret? Og sådan skiftes man.. Her bliver børnene klogere på dyr, og lærer også at sætte flere ord på.


Det var nogle af vores lege!

Jeg håber at nogen måske kan bruge dem – og hvis man selv ligger inde med nogle gode lege til farten – så del dem meget gerne med mig 😉

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg