Nøglen til god kommunikation #2

Lidt om kommunikation mellem partnere
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Jeg følte mig alene forleden. Mr. A og jeg havde en kontrovers. Og hvor jeg synes at jeg er enorm god til at tage mig af ham og hans følelser – der haltede det altså lige her den anden vej.

 

Vil du hellere lytte dette indlæg?

Oplæser: Rikke Ganer-Tolsøe – Titel: Nøglen til god kommunikation #2

 

Jer som læser med i bloggen, kan måske huske at jeg tidligere skrev et indlæg, som hed Nøglen til god kommunikation #1. Jeg lovede at komme ind på emnet løbende, så here we go.

Nå – men Big surprice ik’? At mænd ikke håndterer følelser og situationer lige som os kvinder. Jeg tænker ikke at det er den vildeste spoiler alert for nogen.

”Det er vigtigt, at man ikke forventer at ens partner har de samme egenskaber som en selv. Hvis man derimod er god til at fortælle hvad man har brug for – så skaber man en forudsætning for at den anden kan “lykkes” alligevel, selv uden de medfødte “evner””

Giver det mening?

Men anyways – vi havde den her kontrovers.
Og den handlede ikke om noget særligt. Men kender i det, at når man lige bliver ekstra sårbar – uanset om det giver mening for den anden eller ej, så vil man bare gribes! Blive passet på! Og holdt om.
Men lige her kunne Mr. A slet ikke se udover sin egen irritation, han kunne ikke skubbe den til side – for at gribe mig, som ellers faldt lige for næsen af ham. Og jeg følte mig Så alene.

Mr. A har det med at kravle ind i sig selv når han enten bliver sur, irriteret, ked osv. Det ved jeg at rigtig mange kan nikke genkendende til. Og jeg udfordrer ham hele tiden her – fordi at jeg ved med sikkerhed, at vi klarer den bedre SAMMEN, og at udfordringer/skænderier m.m. varer kortere tid – hvis begge parter har lige forudsætninger.

”Her mener jeg at vi skal uden om at gætte os frem til hvad den anden tænker, hvad der går ham/hende på osv. Vi bliver nød til at sige ting – og åbne op.”

Og her har vi gjort kæmpe fremskridt allerede!

Vi blev naturligvis gode igen, men faktisk først dagen efter – og det ligner os ret dårligt.
For det meste så griber vi sgu hinanden. Og hvis noget går ham på, som jeg måske ikke helt kan sætte mig ind i eller omvendt – så er det fuldstændig lige meget – for så tager man sig alligevel af den følelse den anden står med. Og det er vi blevet rigtig gode til.

“Og husk det! Hvis din partner er ked, så anerkend den følelse, uanset om du forstår den eller ej. For følelsen er der jo – og den skal man tage sig af. Så vær der for hende eller ham.”

Måske at det var derfor, at det lige netop forleden gjorde Så nas, og gjorde mig Så ked. Fordi at vi efterhånden er super gode til at snakke om tingene – og fordi at vores kontroverser varer kortere og kortere tid.

Så jeg var top frustreret, mildest talt. Og når jeg bliver frustreret og ked – hvis jeg føler at noget er uretfærdigt – så græder jeg. Og gråden gør at jeg er mærket af det dagen efter også, også selvom at man er blevet gode igen. For mine øjne hæver – meget og jeg bliver fysisk mindet om den lorte dag det var forinden. Jeg bliver træt i hovedet, og jeg er bare mærket.

Det hele kan ikke være solskin, og glade dage og derfor vælger jeg at dele de svære ting også.

Jeg håber at mit skriv gav mening – og at i skriver en kommentar hvis i har spørgsmål eller andet ❤️

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg