Nøglen til god kommunikation #1

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Vi kan ikke altid være enige. Vi er langt fra ens alle sammen, og gudskelov for det. Rigtig mange forhold, uagtet om det er venskabelige forhold eller parforhold, ender grundet mislykket kommunikation. Og det er synd!

Jeg starter med at kalde indlægget -Nøglen til god kommunikation’. Sikke en titel at leve op til – tænk hvis jeg havde den? Nøglen altså. Det har jeg ikke – men jeg har nogle gode bud.

Jeg er en ret stærk kommunikator. Og jeg undgår mange konflikter af den grund – hvis man vel og mærket vil tage det ind, det jeg har at sige.
Jeg har dog mødt flere, som fandt det intimiderende. Og det kan jeg sagtens forstå at det har været.

Jeg tror faktisk at de fleste synes det, lige til at starte med. Men hvis de kommer over på den ‘rigtige side’, så lærer de at sætte utrolig stor pris på det. For faktisk, så gør det alting nemmere! Det vil jeg gerne uddybe yderligere.

Hvis man er en stærk kommunikator, så er man generelt set bare god til at sætte ord på. Ord på tanker, følelser m.m.

I et sådan tilfælde – i mit tilfælde, betyder det at jeg faktisk giver min ‘modpart’ opskriften på, hvad jeg har ‘brug’ for. Hvad der gør mig glad, hvad der gør mig ked af det osv. Det kunne nærmest skrives ned på en indlægsseddel, og så kunne jeg få den syet fast i siden. (Av – i forstår forhåbentlig hvor jeg vil hen)

Det gør det meget sværere at gå forkert! Giver det mening?

Læs også: Hvad ser du når du ser dig?


I får et eksempel på et budskab:

“Skat, årsagen til at jeg blev lidt øv tidligere, vil jeg gerne lige sætte ord på. 

Jeg ringede til til dig, fordi at jeg havde en dårlig dag – og derfor havde jeg brug for at høre din stemme, for du gør mig glad. 
Men det jeg blev mødt af var, at du var ufokuseret, du hørte ikke efter og svarede i øst og vest, og det viser sig, da jeg spørger lidt ind, at du selv var irriteret over noget og derfor denne ageren.

Når du har det sådan, så sker det somme tider – at du glemmer at spørge ind til mig og min dag. Så da du efterfølgende konkluderer at jeg nu var irriteret – så var der en årsag. 

Det er bestemt noget som du generelt er god til, at spørge til mig og min dag – så du må ikke tage det som kritik. 
Men nu ved du, hvorfor jeg også reagerede, og endte med at ‘virke irriteret’. 

 

Læs også: For bekvemt med os selv?

Hvis det er en skreven besked – så HUSK EMOJIS! Ja, Emojis har en virkelig stærk gennemslagskraft – undervurder den endelig ikke!

Her vælger jeg at sætte ord på mine reflekterende tanker, og følelser – således at han får muligheden for, bedre at forstå.

Jeg peger ikke kun fingre – jeg sørger for at lade ham vide, at det ikke er en generel problematik, jeg roser ham – og lader ham vide præcis hvad det var der trickede mig, så han ikke kunne være i tvivl.

På den måde, vokser man sammen. Man lærer hinanden at kende, samt at acceptere hinanden, på godt og ondt, og man kan derved undgå at træde forkert for ofte – da man opnår en forståelse for hinanden.

Man skal ikke lave om på sig selv – for at please et andet menneske, men et budskab kan fortælles på utallige måder. Og hvis vi lytter rigtig godt efter, eller viser vejen selv – så ved vi præcis hvordan den skal skæres, som man siger. Hvordan budskabet skal ud.

Og tilbage til min indledning. Vi er ikke ens. Men hvis man brænder for en relation, så er det bestemt muligt at opnå en hel fantastisk kommunikation, hvis begge parter er parat til at lytte.

Så lyt nu, til hende eller ham, som du står overfor. Vær’ omstillingsparat – tålmodig, vær kommunikativ.

Jeg håber at indlægget gav mening for dig som læser med, og ellers må du endelig spørge. Jeg kommer til at komme med mere omkring kommunikation løbende… 

Kærligst Rikke

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg