Hvorfor er vi kvinder så hårde ved hinanden?

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Jeg kaster lidt om mig med selvironi og holdninger.. Kvinder kigger skævt på andre kvinder, især hvis det er kvinder der eksempelvis ser godt ud eller er slankere end os selv.

Så kaster vi os over dem – som var vi arrige løvinder. Hvorfor? Ser vi et billede af en pige – som har godt med make up på, billedet er røget igennem en god omgang redigering, med massere filter på osv., så puster vi os op, kalder hende for “dukke” eksempelvis og vi dømmer hende…

Hvorfor? Pigen her har lyst til at poste et smukt billede af hende selv, et billede som hun vurderer – et billede skal se ud. Som hvis det skulle i et magasin (her ryger det altså også igennem Photoshop og man blir “fejlfri”) 

Hvem er vi, du – eller hende der henne, at dømme hende på baggrund af det, fordi det ikke stemmer overens med vores mening om hvordan et billede bør se ud?

Det er måske optimistisk – for håbefuldt osv. Men her hos Kvindeudenfilter.dk, drømmer vi om et univers – hvor vi IKKE dømmer hinanden. Hvor unødige kommentarer om hinandens valg af beklædning, mængden af make up, størrelsen på kroppen med mere, ikke eksisterer. Kvinder er meget hurtige til at se ned på andre kvinder. Men i et univers som Kvinderudenfilter.dk skal der være plads til alle.

Til alle dem som er interesseret, som ikke kender de App’s der kan smuksere et billede betydeligt – her hjælper jeg meget gerne!
Der kan være nok så mange meninger og holdninger til – om det så er kunstigt eller ej..
Min holdning er denne:
Jeg er som jeg er, og jeg ser ud som jeg gør. At jeg redigerer og “smukserer” et billede af mig selv, ændrer ikke på hvem jeg er inde i.
De mennesker jeg har tæt på, de mennesker der kender mig – ser mig som et ærligt, behageligt, sjovt menneske. En kvinde med mange bolde i luften, til tider forvirret sikkert – men helt sikkert en kvinde med hjertet på rette sted.
At jeg er enorm glad for selfies – og for photoshop på mobilen – ændrer ikke på deres måde at se på mig. De kan synes jeg er tosset – at det er unødvendigt, de kan drille mig – og jeg ville vide, at det er kærligt ment. Hvad andre mennesker, som ikke kender mig – beslutter sig for at synes om mig, ved at kigge på mit billede – rører mig ikke. Det må de om… Jeg vil fortsætte med at poste ‘redigerede’/smukseret billeder af mig selv – da det er sådan Jeg mener, at jeg præsenterer mig selv bedst.

Er der Andre der kender “duckface” fænomenet?
Haha! Det som om min mund gør det af sig selv nu! Tænker ikke engang over det mere.. Jeg ser det måske ikke lige så meget mere heller.. Så når min søster påpeger min trutmund – så siger jeg; “Virkelig? Er det så slemt?”
Jeg anser ikke mig selv, som et falsk menneske, fordi jeg “trutter” lidt med læberne..Og jeg kan da også sagtens bare smile sødt og naturligt.. Men hvis jeg nu synes at jeg ser skide godt ud med trutmund – så lad mig da trutte!!

Til fyrene på Tinder – what’s the Big deal?
Mange fyre på Tinder, skriver simpelthen – at de ikke vil have en pige, med trutmund.. Come on.. Siger det virkelig så meget om hende tænker I? Jeg er ikke enig, men jeg kender jo også mig selv! 😉

Vi kvinder – skal være bedre til at give positiv feedback til hinanden. 
Mine veninder og jeg, er den slags kvinder der sagtens kan sige til en anden kvinde, som vi ikke kender – i byen eller lign. – “Hold kæft hvor ser du godt ud” – “ej en fed jakke, hvor har du købt den”? “Dit hår sidder seriøst lækkert – smuk pige må man sige” osv. I forstår pointen.

At nedgøre andre for at hæve sig selv, tror jeg på – bider én selv i røven. Man får det meget bedre med sig selv, ved at kaste om sig med komplimenter og positiv energi!
Jeg vil bestemt ikke sidde her og påstå, at jeg selv er hellig. Det tror jeg ærligt ikke, at nogen kvinder helt kan. Men man kan blive mere bevidst om det, tænke mere over det – således man får større rum i sig selv, til dem der enten ser anderledes/bedre ud – eller hvad det nu kunne være. Med alderen er jeg nok blevet bedre til at tænke over det.
Jeg er opdraget sådan her: “Hvis du ikke har noget godt at sige, så lad være”. Tak mor! 
Så kvinder – er der nogen der vil have hjælp til redigering af billeder?
Eller til at lære hvordan man seriøst trutter med læberne? Haha

God karma og selvironi herfra.

Kærligst Rikke

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg