Tid der bare forsvinder..

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Alle ved, at den tid ikke kommer igen. Jeg ‘spilder’ den pt.! Det lyder måske mærkeligt når det kommer fra mig. For udefra set – så ved jeg godt, at det ser ud til at jeg har virkelig meget at se til. Og det Har jeg også. Det er ikke forkert.

Men.. der er tidspunkter på ugen, nærmest på dagen – hvor jeg spilder tiden. På ingenting!

Jeg kan sidde kl. 21, som igår – og tænke, at jeg egentlig er klar til at gå i seng. For jeg er træt, virkelig træt. Men inden jeg ser mig om, bliver kl. næsten midnat. Og jeg har ikke lavet noget!

Jeg har måske siddet og kukket på kanten af min sofa, jeg har sunget lidt, men ikke noget som jeg synes blev godt nok til at gemme. Ikke noget som jeg kunne bruge til noget. Jeg har måske kigget på dyrene, jeg har bare været.

Jeg har masser af ting jeg kunne tage mig til. Listen er uendelig faktisk. Vasketøj, oprydning, Jerusalems ødelæggelse i mit tøj-skab, Kvinderudenfilter.dk, musik m.m. Men jeg ender med, på disse tidspunkter af ugen/dagen/ aftenen – at miste flere timer på ingenting! Og det irriterer mig grænseløst!

Jeg kommer for sent i seng, stort set hver dag! Og jeg sover ikke ligefrem fantastisk i forvejen – så det er noget møg! Det hjælper ikke på den manglende energi.

Men jeg er bevidst om det hele. Jeg følger med, både fra sidelinjen og indefra, så godt som jeg nu kan – og jeg ved at det nok skal gå.

Jeg ved at det handler om mindset.
Jeg vågnede den anden morgen og var lidt små skidt igen. Jeg går og små-skrænter. Og jeg sagde til mig selv, ja nærmest højlydt ud i rummet: Fandeme nej! Nu stopper det her fis!  
Når jeg har afleveret Oliver i skole, så kører jeg i Netto og køber en bunke appelsiner og andet dejlig vitaminrigt – og så beslutter jeg mig for at komme Helt oven på!

Og jeg gjorde det – jeg købte det. Jeg rørte det ikke de første par dage – men det var heller ikke det vigtigste. Det vigtigste var at vide med sig selv, at der skulle ske noget, og så handle ud fra det! Og faktisk gjorde det at tage beslutningen og sige det højt, en forskel. Også selvom at jeg ikke har kastet mange appelsiner indenbords.
Giver det mening for Jer? 

Det kan måske virke mærkeligt at tale med sig selv – men det kan faktisk være utrolig givende. 

Tiden går og klokken slår. Jeg er ansvarlig for at få det rigtige ud af min tid her. Ingen andre. Det ansvar skal man sgu tage alvorligt! Jeg fokuserer meget på at gøre ting som gør mig glad, også når jeg egentlig ikke har tid eller råd til det, for det er sådan at jeg kommer igennem det hele.

Min mor sagde forleden, at hun virkelig var begyndt at gøre meget ud af, at finde noget positivt ved ALTING. Det er virkelig en god ting, en øvelse jeg kan anbefale alle.

Kærligst Rikke

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Nette

  Åh hvor jeg synes jeg kender det med, at tænke, at jeg nok burde gå i seng og vupti så var klokken bare midnat og så er man bare smadret næste dag…
  Og hvor har du ret, i at det nogen gange bare hjælper, at sige tingene højt og måske bare lige købe et net appelsiner, for så kom man da et skridt nærmere det man gerne ville…
  Kan kun tilslutte mig din mor, med at prøve at finde noget positivt i alting… som f.eks. at jeg lige nu sidder på mit kontor og kigger ud på, at regnen siler ned… Men så er det da godt jeg er på arbejde, og ikke skal være udenfor 😉

 2. Bettina Biel

  Kender det kun alt for godt 🙂
  Jeg har valgt at kalde det Bettina tid og afslapning = min tid!
  … og det har vi alle brug for i vores travle hverdag og verden, det giver mig god samvittighed 😉
  Vi behøver jo ikke være konstruktiv 24/7 – det er lovligt at koble af i ny og næ 😉

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg