Ting i ikke vidste om mig..

Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Jeg har vist ikke bevæget mig såå meget ind på min fortid (barndom) tidligere. Men egentlig er der nogle hyggelige, sjove og finurlige elementer som jeg gerne vil dele med jer.

Oplæser: Rikke Ganer-Tolsøe – Indlæg: Iværksætter tankemylder. Ting i ikke vidste om mig..

Musikken har altid været i mig, men det startede helt anderledes for mig, end hvad det senere hen er blevet til og er idag. 

Jeg startede nemlig med at være meget interesseret i instrumenter og instrumenternes lyde. Min mor har altid hørt meget musik, og jeg sad og efterlignede instrumenternes lyde i musikken med min stemme. Jeg havde også en mundharmonika som bare var mit kæreste eje. Som i at jeg sov med den. 

Jeg fik briller allerede som 4 årig.
Jeg startede med en sørøver klap for mit venstre øje – som var det “velfungerende” øje – da højre øje “faldte ud” (skelede) og musklen skulle trænes.

Da jeg fik mine første briller – var jeg meget stolt! Og jeg viste dem stolt frem til alle vi mødte på vores vej. Helt runde briller i flere farver og pillefinger-trolden (kan nogen huske ham? Det er desværre fra ‘før internettet’ så jeg kan ikke finde et billede af ham) på siden af brillerne. Såå fine.. 

Jeg havde kæmpe kæmpe overbid.
Jeg fik min første bøjle da jeg gik i 3. klasse. En tunge-bøjle. Jep. Jeg havde simpelthen et gitter ned midt i kæften, som gjorde det viiirkelig svært at spise noget som helst. Jeg har været alverdens ting igennem med mine tænder, fået fjernet kindtænder – skåret tandkød væk og meget mere, pga. manglende plads. Den sidste ‘bøjle’ – en ståltråd bag på mine tænder, slap jeg først som 20 årig.

Jeg gik til spejder i en periode. Mit spejder navn var “Mild” – fordi at jeg var så mild af natur, ligesom at jeg er idag..

Jeg var mega drengepige som barn/ung. Omvendt kasket og det hele! Jeg havde en del gode drengevenner. Vi spillede fodbold og Counter strike. Jep, jeg nørdede den altså med CS. Og var dog lidt en noob (noob: Nybegynder/dårlig)  i et godt stykke tid – det var drengene lidt træt af. Men jeg kom efter det og vi var også til nat-arrangement på en stor netcafe inde i byen et par gange! Boomtown hed det vist!

Jeg havde tilmed en “scater-periode”. Jeg stod ikke på skateboard – det mestrede jeg aldrig helt. Men jeg stod meget på rulleskøjter. Og ellers var det baggy pants, skater-sko osv. Joh joh..


Læs også: Fra usikker ung


Jeg spillede håndbold i 9 år!
Fra jeg var 5 et halvt til jeg var 14 et halvt. Vi boede nærmest i håndboldhallerne i weekenderne. Både min mor, storesøster og jeg spillede. Jeg husker det som en dejlig tid. Jeg var en helt udemærket skytte. Jeg spillede playmaker og bak..

Jeg skiftede klub, grundet at vi flyttede.. Jeg gik der i noget tid, men jeg faldt ikke rigtig ind på holdet, hvilket tog glæden fra mig. Derfor stoppede jeg. Jeg savner det tit dog – og prøvede faktisk en enkelt gang i mit voksne liv, at tage til en træning, men jeg synes simpelthen at det kan være Så svært at falde ind hos sådan en omgang damer! 

Jeg har dog meget mere mod på det efter at jeg har mødt så mange skønne damer via Kvinderudenfilter.dk. Det kan dog godt være at jeg venter til at jeg passer ind på et old-girls-hold. 😉 

Jeg skiftede skole i 3. klasse, eller det vil sige, at jeg startede op i 4. klasse på en ny skole. Vi flyttede nemlig fra Glostrup hvor jeg er opvokset de første år – til Amager, hvor jeg gik til og med 10. Klasse.
Så jeg er en skøn blanding af Vestegns’ og Amager’tøs!


I folkeskolen var jeg i praktik som murer.
Jeg sad og fugede en bygning til lyden af P3 og tog bussen hjem i sikkerhedssko og skovmandsskjorte. Samme outfit gjorde sig gældende når jeg somme tider var med min far ude og arbejde som anlægsgartner.

Jeg var også i praktik i militæret og i politiet!
Jeg elskede det! Især min praktik i militæret. Jeg var hos kamptropperne på Bornholm.
Jeg var anden bedst til at samle og skille geværet ad – ud af alle! 4 piger – 15-20 drenge.
Konstablerne drillede mig når vi var på øvelse, de vuffede og kaldte mig ‘cocker spaniel’. I ved hunderacen med lidt “hængeøjne”. Det var sødt ment tror jeg nok! (Det vender jeg lige tilbage til)

I lang tid tænkte jeg at jeg ville søge ind som ‘værnepligtig’ – men da alderen kom til det, havde jeg en ungdomskæreste som synes at det var verdens dårligste idé. Han mente at piger i militæret var springmadrasser! Auch!
Det værste var at jeg undlod at gøre det, af den grund. Det har tit naget mig.


Lyt også til: Podcast med Rikke-Ganer-Tolsøe – Emne: Mobning


Jeg startede sent med at bruge make up.

Da jeg begyndte, var det med en gennemsigtig mascara. Jeg havde nemlig meget mørke vipper – og mange og lange. Så de var lidt tunge i det – deraf cocker spaniel looket.

Jeg fik min første kæreste som næsten 16 årig.
Han boede helt i Nordjylland – og jeg mødte ham via CS, altså computerspillet Counter strike. Sådan! Jeg tog toget, i ca 5 timer hver gang jeg skulle derop. 

Jeg har ALDRIG røget!
Hverken almindelige cigaretter, hash eller andet. Jeg har Aldrig prøvet det! Jeg har heller aldrig taget nogle former for euforiserende stoffer. Jeg har altid kun holdt mig til alkohol.


Det var lidt om mig.. Havde i regnet med det? 

Tak til min mor for at sidde og kigge gamle albummer og sende mig billeder her til formiddag, og tak fordi at i læste med ❤️

 

Kærligst Rikke

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg