At bestikke sine børn

Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Come on. Det har alle vist gjort, ikke?

Om det gør det mere rigtigt – det ved jeg ikke. Bestikkelse er jo i ordets betydning ikke super positivt ladet – og i visse sammenhænge endda ulovligt – meeeen så langt vil jeg nu ikke gå her.

Selv som forældre – voksne mennesker, har vi nogle behov – som ikke altid er lige sjove at tilsidesætte.

Vi gør det rigtig meget, som forældre. De fleste af os. Vi er der for vores børn – og vi tilsidesætter vores behov til en enhver tid. Næsten..

Og det er lige som det skal være.

Men! Det er okay, nogle gange at have nogle ønsker selv – og så bruge lidt “kneb” for at opnå dem! (Det gør vi vist også overfor vores mænd og koner 😉 )

Hvis vi skal være helt ærlige – så bruges bestikkelses-metoden nok oftest – når vi godt er klar over, at den ikke er helt ‘fin i kanten’. Jeg ved godt, at det ikke er helt fint “at tvinge” min søn til at få taget billeder med mig en sjælden gang imellem – det er mit behov, langt mere end at det er hans.

Men! Mine behov er også vigtige … Ja, det sagde jeg!

Jeg ved at jeg gør et godt stykke arbejde, som mor, som forælder – og han har det som blommen i et æg!

Så engang imellem – så bestikker jeg!

Så får jeg noget som jeg bliver rigtig glad for – og han overlever og bliver glad når han så får sin “belønning”.

Alt tilgivet!

Skat – vil du ikke please nusse mor lidt i håret? – og efter 5 nej’er – lyder spørgsmålet måske nærmere: Skaaaat? “Hvis du nusser mor i håret – må du gå ud og vælge noget fra slikskabet”

Eller på shoppingturen.

Oliver: “Moooar – nu gider jeg altså ikke kigge flere butikker” – og inderst inde – så ved jeg godt, at jeg nok skulle være stoppet for to butikker siden. Mit svar: “Jeg ved det godt skat! Du har også været god. Mor vil godt lige have lov at se i den sidste butik her – så kan vi gå hen og finde dig en is bagefter, er det okay?”

Noget i den dur..

Så, jeg bestikker altså til tider mit barn.

Er der nogen der tør at stemme i?

Kærligst Rikke

Like & Share

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Del gerne denne artikel
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Du kan kommentere længere nede.

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Jeg synes, det lyder som om, du gør det fint nok:-). Bestikkelse er helt fint i ny og næ, så længe ungerne ikke begynder at bestikke deres kammerater, for så har de ligesom “lært” lidt for meget, ik´…:-)? Men en belønning i ny og næ har jeg efterhånden (også) erfaret er ok, og faktisk kan børnene godt lide at have gjort sig “fortjent” til noget:-). Så længe man kan styre det rimelig fornuftigt, synes jeg altså, det er helt fint:-).
  Kh Hanne

  1. Rikke Ganer-Tolsøe

   Hej Hanne!
   TAK! ❤️ Jeg har et ordsprog – som gælder alle vegne. “Alt med måde” … og det gælder også her! ☺️

   Kh Rikke

Skriv et svar

Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg