Hvordan er man en god chef?

blogindlæg kvinderudenfilter.dk iværksætteri iværksætter, karrierekvinde, som iværksætter, hvordan er man en god chef
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Jeg har altid godt kunne tænke mig at være leder. Jeg har faktisk altid ment, at jeg ville være god som leder. Jeg har nogle gange i løbet af min karriere, snuset lidt til det, som teamleder – og stedfortræder i korte perioder osv. Og jeg kan godt lide det – et langt stykke hen ad vejen i hvert fald.

I alle stillinger og positioner er der minusser. Og her taler jeg karrieremæssigt venner 😉

Som chef – som leder, skal der tages svære beslutninger fra tid til anden. Der er administrativt tungt arbejde ofte. Statistikker, tal, rapporter.

Hvad vil det så sige at være en god chef? 

I mine øjne er en god chef én der ikke er bange for at gå forrest. Som ikke er bange for at sætte retningen. En god chef forstår hvad der motiverer/ demotiverer ens medarbejdere og formår at få folk samlet i mål.. Der kan jo kobles en masse på. For mig betyder den menneskelig relation/forståelse meget.

Som ansat sagde jeg altid til mine chefer at det var vigtigt at de anerkendte mig for mit gode arbejde, såvel som det modsatte. At der kom ord på – i stedet for at lade noget være usagt. Det motiverede mig. 

Og det er egentlig et super spændende emne, hvordan vi som mennesker motiveres forskelligt.

Hvad motiver dig? 


Læs også: En iværksætters største udfordring!


Jeg er i det forgangne år blevet kaldt chef en del. Lady boss faktisk, af mine søde bloggere her hos Kvinderudenfilter.dk. 
Det er ikke fordi at jeg har sat mig op på en højere stol en dem, og stadsfæstet mig som deres leder, som deres chef. Tværtimod. 
Men det er nu engang den rolle* som jeg jo udfylder på daglig basis – og som jeg er blevet mere og mere bekvemt med. 

I starten havde jeg det med hurtigt at respondere: Jeg er da ikke din chef! Og fik det måske til at lyde negativt, det med at ‘være deres chef’. 

Men som jeg har smagt på det mere og mere, er jeg super glad for at de ser mig sådan, sålænge at de ser mig som en god chef – hvilket jeg heldigvis får af vide ofte.

Som iværksætter/selvstændig er jeg jo også min egen chef.

Jeg bestemmer hvornår Rikke skal møde ind. Jeg bestemmer målsætningerne for Rikke. Jeg bestemmer hvornår at det er ok at gå hjem. Jeg skal kende Rikke (Dvs. mig selv) godt nok, til at motivere og vide hvad der demotiverer. Jeg skal hjælpe Rikke med at rejse sig op, når det er hårdt og svært at gå på arbejde – jeg er min Chef!  
Og jeg har det FULDE ansvar for at nå i mål på alle ovenstående parametre. 

Som iværksætter bør du spørge dig selv, er jeg ‘hård nok’ ved mig selv, eller er jeg for flink? 

Hvem er du? Og hvad synes du er en god chef? 

Kærligst Rikke

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Regitze Bonde

  En god chef for mig er en der brænder for at motivere sine medarbejdere, giver ros, konstruktiv kritik og ikke mindst inspirerer mig til at blive bedre og gøre bedre! Vi kan alle udvikle os og det er vigtigt at man får muligheden for det, der hvor man nu arbejder. Derudover er det rigtig rart at ens chef er i øjenhøjde med sine medarbejdere, og det synes jeg bestemt du er! Jeg elsker at du netop ikke sætter dig selv op på et piedestal og føler dig bedre end os andre, for det gør dig virkelig ydmyg og derfor holder man bare endnu mere af dig. Og os bloggere klarer fint at sætte dig på det piedestal hvor vi synes du hører til, for du ER en ladyboss og det er ingen af os i tvivl om. Du går forrest og man mærker virkelig at du brænder for det univers du har skabt for alle os kvinder, og at gerne vil have os som en del af det. Du lader os være med til at udvikle dit hjertebarn, og det at få lov til at tage del i det – det er jeg vild med. Du er lige en chef efter mit hjerte ❤️ Man kan altid spørge dig til råds og få et godt svar, det er så rart at kunne det, uden at skulle føle sig til besvær. Så tak.

  1. Rikke Ganer-Tolsøe

   Sikke en sød kommentar 😍🙏🏻 Tusind tak søde dig! Det betyder meget for mig, at Du/I oplever det sådan. Mit univers bliver kun mere og mere lækkert og det er også takket være Jer – så selv TAK 😍❤️❤️
   Og så er jeg i øvrigt enig i dine førstnævnte ‘punkter’ ❤️

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg