Hvordan skal jeg hjælpe mit barn her?

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Sådan sad jeg igår og tænkte – med min søn, som græd i mine arme.

Det hele startede med en besked, adresseret til min søns far og jeg, fra hans klasselærer.

Jeg forsøgte at tage en god snak med ham omkring ‘problematikken’ – og forsøgte at køre ‘den hårde forældre taktik’ først.

Det viste sig, at det var ikke den rette.

Og da jeg afslutningsvis, som ‘den hårde mor’ sagde;

Det kan simpelthen ikke være rigtigt, når Alle andre gør det, at du ikke gør skat” – blev jeg ramt af et ‘slag’, fyldt med dårlig samvittighed. Det kom i en flod sammen med hans ord, og de glinsende våde øjne – de lød;

“Men jeg er ikke alle andre mor”

Klump i halsen og et langt kig ind i min 7 årige drengs øjne. “Nej skat, det er du i hvert fald ikke”.

Jeg har valgt at video-logge om, hvad det var der skete, det kan du høre/se her.

Man kan som forældre ikke gøre det rigtigt, hver gang..

Hvis du lytter til videoen – må du meget gerne, hvis du naturligvis har nogen råd – komme med dem. Tak.

Og hvad synes I? Mere video-log – eller ikke?

Kærligst Rikke

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Dette indlæg har 1 kommentar

 1. Jan Schmidt

  Kære Rikke og Oliver !!

  Har lyttet til ” jeres ” video den er meget spændende !
  Jeg vil fortælle jer om hvordan jeg selv havde det som dreng og senere i mange år osse som voksen .
  Desværre var jeg meget genert så meget at jeg kunne blive helt rød i hovedet 🙂 når nogen sagde noget til mig især pigerne. :-/
  Dog ville jeg godt synge med i vores fælles morgensang i klassen bla fordi vi havde den Bedste og Sødeste Klasselærer ” Fru Lund ”
  som vi desværre lige har taget ” afsked ” med ( efter50 år som en god ven ) eller som vi talte om til hendes begravelse hun var vores mor nr 2 🙂 så højt elskede vi hende ! 🙂 hun blev 88 år ! Nå tilbage min lille eller måske lange historie !
  Når vi havde skole komedie eller teater … var jeg med men fik de små roller ( anonyme roller ) Kan stadig huske vi spillede et teater stykke som handlede om sangen Marken er Mejet !
  Min lille replik var at jeg i ” bondetøj ” på skulle sige Ja Bonde og vi har kørt det hele hjem …. rød i hovedet og meget genert sagde jeg min replik men jeg gjorde det …. det hele blev endnu værre 🙂 fordi borgmesterens datter syns jeg var så sød hun gav mig et kys på kinden………… heldigvis bagved scenen …. måske var jeg hendes lille groupie i 3 -4 klasse 🙂

  I mange år osse som voksen var stadig meget genert festede og gav fuld gas …. men havde aldrig lyst til at holde taler … men ville gerne men min generthed stoppede mig altid !
  Så til min søde mors 50 års dag og fest havde jeg skrevet en tale ……. havde talen i min lomme i jakken ude i entreen / gangen så kunne jeg hente den Hvis jeg fik mod og lyst til at sige det jeg havde skrevet … den blev i lommen til næste dag så gav jeg min mor den som en ekstra fødselsdags gave …. Hun blev meget meget glad og stolt !

  Først for for ca 5 år siden fandt jeg ud af jeg godt tør holde taler at (jeg er 56 år nu ) ” underholde ” andre være midtpunkt ( som når din mor synger offentligt Oliver ) nu syns jeg det er rigtig fedt
  osse holde taler der handler om minder og som gør andre glade og får nogen til at grine og ha det sjovt som i januar måned i år til min dejlige Onkels 80 års fødselsdag !

  Jeg fortalte ham om hvor meget han har lært mig sammen med min moster om at han lærte mig at fiske i Ølmosen sammen mjed mine to fætre noget jeg altid vil huske .

  Så søde Oliver bliv ved med at være den Du er ! Husk at hjælpe din mor med at vaske op 🙂 🙂

  Med min lille historie håber osse du en dag Oliver vil synes det blir ” sjovt ” at turde sige noget holde en tale til din mor feks på hendes fødselsdag ….. tro det kommer en dag men vær tålmodig !

  I synger jo dejligt sammen i to ………… ha en fantastisk dag ….. pas på hinanden …. husk at elske hinanden …. og sige disse ord hver dag ……. vi ses !

  mange mange hilsner Jan Schmidt

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg