Når man overreagerer overfor ens barn

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Det sker jo altså også… Enten når man selv er presset – ked – eller hvis man bliver forskrækket, kan det også være.

Men det skete for mig idag – jeg ved dog ikke helt hvorfor eller hvad der gjorde det.

Jeg sad hele formiddagen og tænkte på hvad vores søndag skulle gå på… Jeg kom på noget som jeg tænkte at han ville blive super glad for – min søn.
Så jeg sagde, skat! Mor har fået en idé!

Meget spændt kiggede han på mig, og som ordet “Bakken” røg ud af munden på mig, blev han super glad og kastede sig i armene på mig! Jeg toppede den med at foreslå at vi skulle prøve at køre i hestevogn den her gang.

Jeg synes selv at jeg var top overskudsagtig… Nå, men jeg begynder at gøre mig klar. Min søn skulle følges med en flot mor tænkte jeg…

Da vi så faktisk har jakkerne på og skal ud af døren, siger han: Mor – jeg vil altså hellere i Tivoli! Eii skat – nu stopper du.. vi aftalte Bakken, sagde jeg (el noget i den stil)!

I mig selv blev jeg provokeret over meldingen, lige her inden vi skulle ud af døren. Jeg havde for det første sat mig noget andet for – og så fandt jeg det sådan lidt utaknemmeligt.

Det får jeg italesat overfor ham. At jeg ikke synes at han kan være det bekendt, at han da kunne have sagt det da jeg foreslog Bakken til at starte med. Jeg lød tilstrækkelig skuffet – og han blev ret ked af det – hvilket jeg også selv blev efterfølgende. For som han sagde “Jeg havde bare ikke lige tænkt over den mulighed før nu mor”.. Og nej.. selvfølgelig havde du ikke det skat! Du er 7 år – du kan ikke have styr på den rette rækkefølge i alt – du er impulsiv præcis som et barn skat være. Dumme mor….

Nå. Men noget i mig – kunne alligevel ikke lade ham bestemme på den måde og ændre mit gode forslag og intention, til noget andet i sidste øjeblik.
Så vi droppede det – det ville han hellere …

I stedet tog vi i Plantorama oppe i Hillerød – og kiggede på planter og dyr. De har ret mange fisk – krybdyr m.m. og den slags elsker han at kigge på!

Vi kom til at tale om, at han ville ønske at han havde en lille Dam henne i vores nyttehave. Sådan at han kunne gemme de salamandere og frøer han fandt… Så sådan en fixede jeg da lige.. Næsten. Vi igang i hvert fald..

Vi fik vendt den dårlige start – til en skøn dag! Med pølser i bauhaus – fælles projekt i haven – masser af fjol og grin – og min søns ord: Jeg elsker mit liv!
Jeg elsker det også!!

Måske det var fordi at det blev den tid på måneden idag – jeg aner det ik’!
Jeg følte ikke at jeg havde handlet rigtigt der.. Men vi kan ikke være rigtige hver gang. Vi kan kun gøre vores bedste. Nårh jo, og så kan vi jo gøre det godt igen..

Kærligst Rikke

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg