Om mit iværksætteri, processen helt fra start.

iværksætteri, karriere, iværksætter, iværksætterproces
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Når jeg brænder for noget, så brænder jeg. Og når jeg får en idé, så er jeg ikke bleg for at løbe med den.

Oplæser: Rikke Ganer-Tolsøe – Indlæg: Om mit iværksætteri, processen helt fra start.

Tilbage i år 2015 fik jeg en tanke og en idé.
Jeg har altid holdt af at skrive, og på daværende tidspunkt kunne jeg godt finde på at sidde og skrive mine oplevelser ned, samt de tanker og følelser som var forbundet med. Jeg delte det kun med de tætteste veninder – som altid opfordrede mig til at dele således at flere fik glæden af det. Og her opstod idéen.

Idéen om at skabe et forum for kvinder, hvor alle skulle have lov at dele, enten med navn eller helt anonymt. De skulle have lov at dele tanker, følelser – erfaringer m.v. Og alle de spørgsmål som man så tit har siddet med, “Er det bare mig?” “Gad vide om jeg er den eneste der tænker sådan her..” – “Er jeg anderledes?” “Er der noget galt med mig?” osv. – skulle elimineres.
Min tanke var, at hvis nu det kunne lykkes mig at skabe et sådan forum, og nå ud til en masse forskellige kvinder, og sørge for at alle indsendte indlæg kunne kommenteres på, så ville de som delte blive bekræftet i at de ikke var alene. Man er aldrig alene.
Det skulle ikke kun være mig som delte. Det skulle ikke kun være mine tanker og følelser – for hvor bredt ville jeg så egentlig ramme?

Første step var lige præcis det. Ideén – og det at skabe konceptet. Jeg talte naturligvis med nogle forskellige mennesker om det, for at være sikker på, at det ikke kun var mig som fandt idéen god og spændende. Jeg blev bekræftet og her startede arbejdet.
Jeg er yderst visuel og jeg elsker at arbejde med billeder – de inspirerer mig og og holder gejsten oppe. Navnet, Kvinderudenfilter.dk kom til mig med det samme. Jeg købte domænet.
Herefter startede jeg mærkeligt nok med at skabe vores logo. Her er vores brand tænkte jeg – det her skal ses af så mange som muligt.

Kvinderudenfilter.dk’s logo, som er uændret (Indtil videre)

Det næste var at påbegynde selve opbygningen af sitet. Sideløbende med opbygningen af websitet – lavede jeg en Facebook side. Facebook siden: Kvinderudenfilter.dk.
Min strategi var at fortælle en smule om konceptet – uden at de egentlig kunne se så meget endnu. Så jeg skabte som det første en landingpage – som jeg delte via Facebook, hvor jeg fortalte om motivationen, og gjorde det klart at ALLE kvinder +18 kunne dele.
Min landingpage bestod af Kvinderudenfilter.dks logo, og en kontaktformular ganske enkelt.
En formular hvor man udfyldte sit navn og email, og så sin historie.
Løbende kom jeg med idéer til emner man kunne berøre, tanker omkring hvilke kategorier jeg tænkte at oprette hos Kvinderudenfilter.dk – simpelthen for at så nogle små frø hos de kære kvinder derude. Og historierne kom… Både de med navn, men flest af de anonyme. (De som skulle publiceres anonymt)

Website opbygningen samt webdesignet stod jeg selv for, og jeg lavede ALT fra bunden.
Kvinderudenfilter.dk i 2015 så noget anderledes ud, end det gør i dag.
Men folk ‘købte’ altså ind på konceptet. De købte ind på alle mine indslag på facebook siden omkring, at Kvinderudenfilter.dk ville give plads til alle – og at det ikke var tilladt at dømme.

           
                   > 
Det med ikke at dømme, har været en kæmpe ting lige fra start – da det er så mega vigtigt, at disse kvinder som deler, har tillid til platformen. At de finder det trygt og sikkert og at de er glade for, at de delte.<


Læs også: Om at turde, om at gøre og om at være #1.

 

Kvinderudenfilter.dk skulle være et frirum.

Facebooksiden startede jeg i August/september 2015. Og Kvinderudenfilter.dk gik i luften/online i december 2015.
Strategien var at sørge for at vi – når vi gik online, ville have en masse spændende content allerede fra start, fra en masse forskellige kvinder. Således at Kvinderudenfilter.dk’s koncept for alvor ville blive set og forstået ved første besøg. Og udover det – så var det naturligvis at have en rækkevidde på facebook / de sociale medier, allerede fra start. For konceptet var jo flere ting. Ja, der skulle deles så at ingen sad og følte sig alene, men De som delte, skulle ligeledes ikke have en følelse af, at de ikke ‘blev hørt’. Og de skulle jo gerne opnå bekræftelsen, kommentarerne som ville lyde ‘Ej det kender jeg godt’, eller ‘Sådan har jeg det selv’ eller ‘Tusind tak fordi du deler’ osv.

Alt gik ligesom jeg havde håbet på. Og vigtigst af alt, så forstod folk vores koncept. Det gør de stadig og konceptet er bestået. Det er dog udviklet, og rigtig meget endda.

Idag har Kvinderudenfilter.dk nyt design. Det er 4. design vi er på nu. Med kæmpe hjælp og dedikation fra en webdesigner kom vi over på en helt ny platform.
Den egentlig og oprindelige design idé, linjerne og tankerne er bibeholdt – men brugeroplevelsen er en helt anden.
Der står år 2019 i kalenderen, og vores Online kvindemagasin skal være nutidig.
Det er også super vigtigt at vi hele tiden optimerer ud fra brugerne. Alt fra content, kategorier, muligheder m.v.
Eksempelvis – opstod interessen fra flere kvinder, om at få deres helt eget frirum inde hos Kvinderudenfilter.dk, så jeg byggede om og gjorde det muligt. I dag huser vi 32 faste bloggere, inkl. undertegnede. Der kommer løbende flere til.Jeg har skulle stå overfor et utal af beslutninger, helt fra hvilken platform der skulle opbygges og hvordan, til hvem og hvor mange som skulle/skal have lov at blive en del af den – og hvordan skulle det egentlig foregå?

For nu – er det i hvert fald sådan, at vi står for at bygge skelettet, dvs. bloggen til de bloggere som vi får ind. På den måde holder vi rød tråd i det visuelle og i brugervenligheden. Vi leverer en færdig, professionel og flot blog – som de kan logge ind på, og begynde at dele ud fra.

Det fællesskab som vi har inde hos os, blandt bloggerne er SÅ unikt, at jeg er bange for at ødelægge det ved at hive for mange ind for hurtigt. Og det skal endelig ikke mistolkes – for i princippet byder vi gerne ALLE velkomne, men vi skal kunne følge med, sådan at vi kan tage alle ind, helt ind i fællesskabet.

Vi spreder os over hele landet nu, fra Lolland – til København og Storkøbenhavn, fyn og jylland. Og jeg har ufattelig mange planer for Kvinderudenfilter.dk’s fremtid.


Læs også: Om at turde, om at gøre, og om at være #2.

Kvinderudenfilter.dks forside d. 21. marts 2019


Sådan her ser det ud.

Mine daglige opgaver består i opsætningen af nye blogs, profiler til samarbejdspartnere (i vores virksomhedsnetværk), blogger-service – hvilket er at hjælpe og guide samt coache vores bloggere. Det er at undervise vores bloggere i vores system, i hvordan man kan opsætte et succesfuldt blogindlæg, hvordan man vælger de rigtige billeder, at lave videoguides, tale med virksomheder om samarbejde, tage mig af vores sociale medier, her primært Instagram. Det er at kigge tal, kigge på vores trafik, vores samlede rækkevidde på de sociale medier, holde øje med målgruppen m.v.

Vores branding og markedsføring fylder utrolig meget, og det er hele tiden op til mig, på et strategisk niveau at sørge for at holde os på rette vej og følge (nu)tiden.
Jeg skal hele tiden sørge for at tænke strategisk, økonomisk og holistisk.
Holistisk da vi er et fællesskab, og hvis vi skal lykkes fremadrettet, så kræver det alles opbakning og fælles indsats. Og der er vores bloggere heldigvis fantastiske. Flere er kommet med på ‘holdet bag’ og har diverse opgaver.


Læs også: En iværksætters største udfordring

 

Én tager sig af de skrivelser som kommer ind fra andre Kvinder. De korrekturlæses, der findes et passende billede og de publiceres. En anden tager sig af vores Facebook side og sørger for at alle de skønne indlæg bliver delt der. Osv. osv.


Jeg er iværksætter, og jeg er på rette vej.
Har du en drøm derude som stadig venter på dig? 

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på Instagram

instagram

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Nyeste indlæg fra Rikke

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Dette indlæg har 1 kommentar

 1. Sikke en dejlig historie ,søde & skønne Rikkemus ❤️
  Det at have drømme stopper aldrig , vi iværksættere har altid en drøm et sted helt inde ,jeg har også lige fået mit største ønske opfyldt , det var som en stor sort sky drev forbi ,jeg kender kampene for at nå dertil hvor man ønsker at være , jeg vil ønske dig al mulig held og lykke 💪
  Du gør det godt og det at skabe noget fra bunden siger bare en del om personen !
  Fedt du kom gennem nåleøjet og 5-6 år tager jeg fat på næste kapitel i mit liv ,noget jeg heller aldrig blev færdig med , men det bliver jeg ☺️
  Når man brænder for noget så gør man det hel hjertet ❤️Det gør jeg ihvertfalde 💕
  Må du lykkedes med alt du rør ved fantastiske pige 💕
  De bedste og kærligste hilsner
  Din blogger nr 30
  Mette Moff
  Stifter og ejer af
  MyDreams.dk
  Som er mit 3 barn ❤️

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg