Jeg er mildest talt målløs.

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Jeg blev udsat for hån og mobning – grundet nogle tanker som jeg delte. Tænk at voksne mennesker ter sig sådan? Igår, onsdag d. 31. august 2017 – kom et af Kvinderudenfilter.dks ugentlige indlæg på BT.dk.

Det var et af mine indlæg – hvor jeg ligesom så ofte før, deler nogle tanker. Det var dette indlæg: Tynde kan ikke tage på.

En blogger hvis navn jeg ikke engang har behov for at nævne, vælger at lave et indlæg/et opslag på Facebook, hvor hun sviner mig til.
Hun slutter af med: Jeg synes, du skal smutte ud og købe dig en Snickers, æde den, måske endda få den lidt galt i halsen, og så skal du lukke røven for evigt på de sociale medier. For alles bedste.

Så kan i fornemme ‘stilen’.

Rigtig mange hoppede med på vognen i kommentarerne. Kaldte mig ting, svinede mig til og de var meget personlige.
Jeg kan godt tåle kritik. Men det så jeg ærlig talt meget lidt af? 
Konstruktiv kritik. Det er helt okay, at man ikke kan lide min måde at skrive på. Det er også helt okay, at man synes at emnet er uinteressant osv.

Dem som jeg ikke forstår, det er alle de som håner mig og sviner mig til. De må have det svært selv, siden at de kan få noget ud af det. Tænk at bruge sin energi og tid på den slags?
Jeg er mildest talt forarget over at voksne mennesker ter sig sådan på nettet.

Mange af de kvinder som svinede mig til har børn. Ligesom at jeg selv har.
Jeg sad og tænkte igår – hold kæft hvor er jeg glad for at min søn ikke er stor nok til endnu, at kunne sidde og se på Facebook hvordan at mor bliver svinet til.
Men det er da aller højst alarmerende, at de kvinder – som håner andre, og sviner andre til på nettet – altså til offentlig skue, har et ansvar for at videregive nogle ordentlige værdier til deres børn. Det synes jeg er frygteligt rent ud sagt. Hvad er det mon for nogle værdier som de giver videre? ..kan man spørge sig selv.
Jeg skriver ‘kvinder’ – da der var meget få mænd som deltog i ‘heksejagten’.

Jeg kan grine af mange af udtalelserne. Eksempelvis:

“Dumme kælling. Du har ingen empati!”

“Kors hvor er hun intetsigende….. Bliver ærligt talt lidt flov over at være navnesøster her ….”

“Kampørler lige”

Den slags uintelligens giver jeg ikke meget for. Og den slags kommentarer var der rigtig mange af.

Så er der dem som sidder og digter lidt til selv. De er lidt sjove også. For at skabe pointer og fastslå at jeg er uden situationfornemmelse og andre dårlige ting, så kommer der pludselig ‘historier’ som: “Jeg er pisse træt af mine grimme knæ og sygt nede over min dårlige kondition – men jeg har da pli nok til ikke at brokke mig til min kammerat der er lam fra livet og ned efter en ulykke…”

… ja joh det giver da mening, bare ikke her – fin historie, men det er ikke Min historie?!

Så er der dem som mener at jeg burde have noget mere at gå op i. Det siger de uden at kende mig. Lad os regne med at én som har sådan nogle ordinære tanker, ikke har andet indhold i livet. Flot. 
Det er også dem som alligevel lige bruger lidt ekstra tid på at læse om mig. Så bliver det, at jeg er mor og har en søn bl.a., hevet ind i det.
Det er simpelthen over grænsen. I det hele taget oplevede jeg rigtig mange personlige angreb – fra mennesker som intet kender til mig, udover det de lige kort læste sig til.

Så er der dem der håber at jeg kløjes i min chokolade – så nu skal jeg komme til skade, fordi at jeg har skrevet et indlæg der ikke lige fangede alle? Det bliver svært nogensinde at lykkes som blogger, fortfatter, journalist, musiker osv., hvis man skal formå at lave noget, som falder i alles smag. Det er jo ofte et holdnings spørgsmål – og her kan vi heldigvis ikke alle være ens. Det giver dog ikke ret til at svine nogen til, at håne eller andet.

Jeg er målløs over folks måde at agere på. Jeg er målløs over at folk på den måde, går ind og bliver personlige. Jeg forstår ikke de der konkluderer en masse på egen hånd – for at understøtte ellers udmærkede pointer, men som bare ikke hører hjemme?!
Hvad blev der af at forholde sig kritisk til tingene – deraf stille de rette spørgsmål – som måske kunne give et mere retmæssigt billede?

Sidst vil jeg sige, at jeg er IKKE blogger hos BT. Jeg er blogger hos Kvinderudenfilter.dk, som er et kvinde univers hvor ALLE tanker og følelser er velkomne, små som store. Og heldigvis er det sådan, at rigtig mange kan nikke genkendende til det skrevne – fordi at vi er mange forskellige slags kvinder som deler derinde. Og de der ikke kan, de kan finde ud af at scrawle forbi – uden at håne og mobbe.
Vi har et samarbejde med BT, hvor nogle af vores indlæg kommer ind og ligge på BT.dk – og det er vi rigtig glade for.

At negligere andres følelser og tanker, fordi at de ikke matcher vores egen måde at tænke på, det synes jeg er snæversynet.
At håne og mobbe offentligt – det synes jeg er foragteligt.

Kærligst Rikke

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Dette indlæg har 5 kommentarer

 1. Manley

  Hej Rikke Du er en fanstatik blogger og skriver nogle gode blog om ting der rør os alle Jeg kan da godt nikke genkende til nogle af den selvom jeg ikke er kvinde. Men velkommen til virkeligheden Det er sådan folk er Det har jeg stået model til i da nogle år nu Det er hårdt når det er personligt Og som du skriver at det er om ting de ikke ved en meter om. Men det er sådan verden er For hvis de åbenbart kan ramme andre så har de det godt Og jeg fatter det sgu ikke For hvad du giver får du igen Men godt skreven Og super dag til dig selvom nogle er dumme og gå efter dig personligt istedet for at forholde sig til det du skriver Knus fra en fan af kvinderudenfilter

 2. Berit

  Man skal behandle alle ens – ved at behandle dem forskelligt Vi er ikke alle ens, tænker ikke ens, ser ikke på samfundet/livet ens – men der skal være plads til os alle. Hvis man ikke “kan lide det man læser” behøver man nødvendigvis ikke svine til og være ubehagelig – men kunne jo blot accepterer vi alle er forskellige, lukke siden ned – og så sig et liv. At nogen i den grad går over stregen er på ingen måde acceptabelt! Hold den gode tone – -eller hold kæft! – og man kan så iøvrigt komme med kommentarer selv om man ikke er enig – men dette behøver ikke være en svinestreg Fortsæt det gode og flotte arbejde, dine skriverier mm – og lad dig ikke kyse af folk der har en skue løs, og kun kan se sig selv i spejlet når det er malet sort

 3. Aura

  Det ER sørgerligt at så mange mennesker føler et behov for at nedgøre og håne andre, så de selv kan føle sig store. Sikke et forbillede for deres børn, som du også skriver.. Det eneste man kan gøre i sådan et tilfælde, hvor man bliver udstillet, er at gøre hvad du gør, Rikke: stå ved sig selv endnu engang og spørge hvorfor folk har det behov – og så må man håbe at bare én af dem tager det spørgsmål til sig, og måske bliver klogere på sig selv og sin omverden. Lyse tanker, Aura

 4. Josefine

  Nu har jeg ikke læst alle dine tekster, men dem jeg har læst virker en smule vrede eller nedgørende i ordlyd, og meget kontante. Derfor er det nok også den reaktion du må forvente at få igen. Hvis du må give din mening til kende med vrede/nedgørelse, hvorfor må de så ikke? Jeg kan sagtens forstå din frustration, men der er altid en årsag til hvordan folk reagerer; og nogle gange er det ikke kun dem der er onde mennesker. Nogle gange skyldes det vores egne social skills. Det er vigtigt også at kunne se indad og se sine egne fejl og mangler, i stedet for kun at udpege andres. Hvis du gør det, fint. Men baseret på hvordan du skriver, giver det et indtryk af at du skubber alt ansvaret over på andre, uden at overveje din egen medpart. Selvfølgelig burde folk tale pænt – men kan man dele ud, så må man også kunne tage imod 🙂 (og jeg mener det helt neutralt, da jeg ikke kender dig som person, og ofte selv kommer til at benytte mig af den ‘kontante’ skrivestil, og får tilsvarende kontante svar)

 5. Rikke

  Tak for jeres kommentarer. 🙂 Josefine – vrede, nedgørende og kontante. Hvad er det for nogle indlæg du har set? Læst? Er ikke noget jeg kan nikke genkendende til .. Men jo, kalder da en spade for en spade. 🙂 Og igen – folk må gerne kritisere og være uenige osv. Men der er en måde at gøre altid på. Jeg sviner ikke andre til. Jeg håner ikke andre mennesker. Og jeg synes ikke at det er måden at gøre det på. /Rikke

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg