Taget i … af en kriminel

Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Det skete for mig da jeg var yngre. Og endda 2 gange.. Fuck! Det kunne måske lyde frækt, men det var det slet ikke. Faktisk var det virkelig krænkende og super ubehageligt.

Jeg havde en kammerat – troede jeg, som viste sig at udnytte mig. Mine oplysninger.

Og som åbenbart også udnyttede en masse andre mennesker, fandt jeg ud af senere hen.

Det starter med at jeg får et brev ind ad døren. Jeg er 18 år gammel og næsten lige flyttet hjemmefra. I brevet er en (dyr) faktura fra et autoværksted, på en masse reparationer som er foretaget på en bil. Fakturaen er udstedt til undertegnede.
Der stod at min check som jeg betalte med, var dækningsløs.
Jeg ringer naturligvis til autoværkstedet – og fortæller at der må være sket en fejl. 
Men der var ikke sket nogen fejl mente de. Jeg havde selv været dernede åbenbart, og betalt med min check og i øvrigt underskrevet.
Jeg forstår ingenting..
Jeg fortæller dem, at det ikke er mig, og at jeg ikke agter at betale for en eller anden bil, som jeg intet kender til.

Der kommer rykkere… 
Beløbet stiger..
Jeg bliver indkaldt til retten…

Jeg blev dømt til at betale denne kæmpe regning, på den her bil, som jeg intet kendte til – fordi de havde en underskrift og påstod at jeg selv havde været dernede og sat den, underskriften altså.

Jeg havde ingen penge, så de blev nød til at tage pant i noget jeg havde af værdi. De tog min bil. Min elskede bil, som var min første investering. Jeg var så ked af det… Jeg forstod slet ikke hvad det var der skete.

Jeg prøvede at tale med ejeren af autoværkstedet – og jeg har sådan lyst til at sige navnet på både ham og autoværkstedet, men jeg har svoret at Kvinderudenfilter.dk aldrig må blive et forum, hvor man hænger nogen ud, så det gør jeg ikke.

Jeg havde en mistanke om at det var min kammerat, som havde stjålet en check fra mig. Kunne se at der var forsvundet 2 fra mit hæfte. Jeg nævner det for ham ejeren, og han sagde så, at han godt vidste at det var ham. At han havde haft problemer med ham tidligere. Jeg siger så, ‘jamen du sagde da, at jeg havde været nede hos jer og underskrevet selv?’ – han svarede, at han godt kunne se på overvågningskameraet, at det ikke var mig – men han skulle jo have sine penge på en eller anden måde – og det måtte så gå ud over mig. Det var han ked af.

Det er du ked af?? 
Jeg er 18 år gammel. Jeg er lige flyttet hjemmefra, og I har taget min bil fra mig – for noget I VED jeg ikke har gjort – og du er ked af det?

Jeg kunne ikke stille noget op – manden holdte jo fast i at det var mig, og at der ikke var noget overvågning der kunne vise det modsatte.

Således blev jeg taget i … første gang.
Og jeg græd, mange gange…


Nogle uger senere..

Jeg fik et opkald fra en bank.

De havde modtaget en check med mit navn på – som var blevet brugt som betaling for et fjernsyn, 13.000 kr. underskrevet af ‘mig’. Men hun ville lige høre om det nu kunne være rigtigt, da jeg ikke havde dækning på min konto. Jeg sagde nej, og forklarede det jeg lige havde været udsat for. Denne gang kunne de se, at underskriften ikke var min.

Hun tog ikke imod checken og sørgede for at lukke det ned – så det ikke kunne ske igen. Puhha…

1-2 år senere..

Jeg sidder en weekend, og skulle ind og kigge i min netbank. Da jeg logger ind, kan jeg se at der er noget grueligt galt.
Der er forsvundet en masse penge, og som jeg sidder på – kan jeg se at der forsvinder flere og flere. Udenlandsk valuta var det.
Jeg skynder mig at ringe til banken og sige ‘hvad skeeer der’? 

De kunne se, at pengene blev trukket fra et online poker website.
Jeg fortalte hende at jeg i særdeleshed ikke spillede poker – og at jeg aldrig havde været inde på det pågældende site.

Det viste sig, at den samme ‘gamle kammerat’ – som sad inde i spjældet, sad og spillede min konto op. Hvordan han fik adgang til den – vides ikke. Han må have taget billeder af mit kort på et tidspunkt eller noget i den stil.
Så han havde sat den til at tage fra min konto, og sætte gevinsterne ind på hans egen. Helt ufatteligt, at det kan lade sig gøre.

Jeg mistede den dag en hel måneds løn og kunne ikke betale nogle af mine udgifter.
Jeg fik dækket tabet af banken lidt tid efter, men jeg blev jo forsinket hos alle mine kreditorer og havde i en lille periode ingenting at gøre godt med.

Sådan skete det, at jeg blev taget i ….. for anden gang.


Jeg har hørt fra ham flere gange siden..

Flere gange skrev han og lovede han, at han nok skulle betale de penge han skyldte mig. At han nok skulle gøre alt godt igen..
Men jeg så selvfølgelig aldrig de penge.

Jeg havde mistet min bil og en masse penge – og det var hårdt for en ung pige som mig. 
Jeg havde intet gjort galt, men jeg kom alligevel til at bøde for det.
Pga. en mand uden skrupler, dybt kriminel – uden empati – og her kunne vel egentlig både påregnes ‘kammeraten’ og ejeren af autoværkstedet.

Jeg har drømt om at se de penge mange gange. De ville gøre en stor forskel for mig. Men jeg opgav det håb jeg bevarede alt for længe, for længe siden nu.
Jeg var ung, og jeg var naiv – men det er ikke en forbrydelse og jeg fortjente ikke det jeg blev udsat for.

Jeg er velsignet og forbandet på samme tid.
Jeg er nemlig én af dem, som tror på det gode i alle. Dem der har den samme velsignelse/forbandelse, ved hvorfor jeg kalder den det.

Pas på derude. Og søg hjælp – hvis du ikke aner hvad du skal gøre. 
Det skulle jeg have gjort.

Kærligst Rikke

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg