Jeg vil gerne dele en hemmelighed: Det her var ikke meningen

Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe på scenen i Gigantium, sang nr. 9 – Holder fast i ingenting. Dansk Melodi Grand prix 2018. Foto: Bo Kornum

Wauw, jeg gjorde det!  Jeg var nu heller ikke i tvivl – men hold nu op en fed følelse det var, at stå der! På en stor scene i Gigantium, foran En masse mennesker!

Jeg fløj til Aalborg i onsdags allerede. Vi skulle have prøver både onsdag og torsdag. Det var helt fantastisk at stå på scenen, og se de omgivelser som der endnu kun var blevet talt om.

Prøverne gik godt. Også på trods af at jeg ikke var på toppen. Jeg kæmpede desværre med sygdom, dagene i Aalborg. Fredag aften – da jeg havde været ude og spise med noget familie som ankom samme dag – tog jeg til vagtlægen.

Jeg havde sovet dårligt om natten – jeg havde så ondt i halsen og ondt i ørerne.

Jeg havde væske på ørerne og var rød i halsen. Men ‘desværre’ havde det ikke sat sig bakterielt. Den søde vagtlæge gav mig en pille med tilbage. Binyrebarkhormon. En kraftig én af slagsen. Jeg skulle tage den lørdag – så jeg kunne komme igennem showet. Han advarede mig også. “Du skal nok regne med at sygdommen så kommer med 1000 km i timen bagefter”.

Men oh Well – hellere dét tænkte jeg!

Jeg sov af h til igen den dag. Fredag til lørdag. Jeg må indrømme at jeg var en anelse presset over situationen. Jeg havde Så ondt i halsen og Så ondt i ørerne. Jeg frygtede at stemmen ville svigte mig helt.
Alt imens modtog jeg i bedste hensigt en masse beskeder og støttende ord, der alle sammen lød sådan her: “Husk at nyd det”.

De havde da ret – men det var ret svært, når man var så skidt tilpas – og om lidt skulle stå foran sit største publikum nogensinde.

Kl 11:40 lørdag, tog jeg pillen! Så måtte det briste eller bære! Og den hjalp, heldigvis!
Vi havde både general prøve den dag og så selve showet selvfølgelig.

Og jeg er så mega mega glad for den måde jeg kom igennem det på!

Jeg havde frygtet hvordan nerverne ville tage fat i mig inden jeg skulle på. Men det gjorde de ikke rigtig. Jeg klarede mig igennem uden nogen synderlig nervøsitet. 
Det var for vildt at stå deroppe! Foran alle de mennesker i salen. Det kan slet ikke beskrives!

 

Og her kommer det så..

Som sagt var vi igennem prøver inden. Og meningen var, at jeg kun skulle smile lidt i starten og lidt til slut. Udover det, appellerede min sang ikke ligefrem til smil og glæde. Og til prøverne var jeg skide god til at ligge min indlevelse i teksten – at mærke ordene og udtrykke dem.

Men så ser jeg det her efterfølgende, min optræden. Jeg står med et kæmpe smil på, hver gang jeg når til omkvædet! Det var jo slet ikke meningen!

Men det var heller ikke til at kontrollere!

Lige fra første vers, begyndte klappene i salen… Og jeg mærkede suset hele vejen op til hvor jeg stod! Så jeg smilte! Og nu kan jeg ikke andet end at smile af det – fordi det viser Så godt, hvordan jeg havde det da jeg stod deroppe!

Og den følelse jeg havde da jeg kom ned! Stolt og glad!!

Jeg har lige optrådt for over 1 million mennesker! Dog “kun” 5-6000 i salen, men det er sgu også mange!

Når jeg lytter til det nu, enten på tv eller på youtube – lyder det langt fra, som det lød i salen synes jeg. Og det er også andres opfattelse. Men det er lige gyldigt!

Det var en top fed oplevelse!

Alle de mennesker jeg mødte i processen – inkl. de andre artister/solister – var helt fantastiske! Så jeg er bare taknemmelig.

Tak til Rune Braager og Clara Sofie – samt Mads Enggaard for at vælge mig! Uden Jer havde jeg slet ikke fået lov at opleve dette!

Tak til ALLE der støttede undervejs! Tak til alle der troede på mig. Som stemte på mig – og som har skrevet til mig!

Bare tak!

Til slut – lægen havde ret. Søndag da pillens virkning tog af, ramte det i stærkere styrke end før. Så jeg tager mig lige en tur nu – med feber, snot, hoste, ondt i hals og ører, og hele molevitten.

Men bedre at det først kommer nu, ik’? Puuuha! 😉 

Kærligst Rikke

Like & Share

Du kan kommentere længere nede.

Indlægget er skrevet af

Rikke Ganer Tolsøe

Du kan følge mig her:

Andre indlæg i denne kategori

Kærligst Rikke

Følg mig meget gerne på

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Tine

    Du var simpelthen herre sej.. det lød fantastisk…. du gjorde det så hammer godt… 😘

Skriv et svar

Del gerne denne artikel
Du kan kommentere længere nede.
Picture of Rikke Ganer-Tolsøe

Rikke Ganer-Tolsøe

Du kan følge mig her:

Læs flere indlæg